Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci odohrajú pred MS šesť zápasov. Preveria ich aj Česi

Slovenská hokejová reprezentácia odohrá pred MS vo Fínsku šesť prípravných duelov. Postupne sa stretne v dvojzápasoch s Českom a Nemeckom, v poslednom bloku prípravy odohrá stretnutia s Francúzskom a Nórskom.

07.04.2022 15:58
Ramsay Foto: ,
Tréner Craig Ramsay počas olympijskej kvalifikácie v Bratislave.
debata

S Českom sa Slováci stretnú 21. apríla v Spišskej Novej Vsi, toho istého súpera privítajú 23. apríla v Trenčíne.

O ďalší týždeň 29. a 30. apríla odohrajú dvojzápas s Nemeckom v Drážďanoch a potom ich čaká turnaj Kaufland Cup.

Na žilinskom zimnom štadióne privítajú 5. a 7. mája Francúzsko a Nórsko. Vo štvrtok o tom informoval generálny manažér reprezentácie a prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Slovensko - Česko Čítajte aj Kto nahradí Rusov na Českých hokejových hrách? Slováci chcú, no nemôžu

Odložený kongres SZĽH bude 9. mája

Miroslav Šatan tiež oznámil, že nové zasadnutie Kongresu SZĽH sa uskutoční 9. mája.

Predchádzajúci kongres, ktorý sa konal 18. marca a na ktorom mali delegáti voliť prezidenta SZĽH, nebol uznášaniaschopný. Delegáti z klubov mali voliť okrem najvyššej funkcie aj nových členov Výkonného výboru SZĽH, predsedu i podpredsedu disciplinárnej a volebnej komisie SZĽH, schvaľovať rozpočet a venovať sa ďalším športovým témam.

Napokon k hlasovaniu o hlavných bodoch ani nedošlo, lebo sa už pri úvodnej prezentácii delegátov nenašla potrebná dvojtretinová väčšina hlasov od všetkých riadnych členov SZĽH.

BZ0I9431 kongres šatan szľh Čítajte aj Partizánčina na kongrese. Kluby zarezali mládež, hnevá sa Šatan

„Dohodli sme sa na novom termíne, výkonný výbor dospel k dohode. Všetky procesy, ktoré sú potrebné, treba absolvovať nanovo, teda aj kandidáti do komisií a na prezidenta sa musia prihlásiť do termínov, ktoré sú v stanovách,“ povedal Šatan.

O post prezidenta zväzu sa uchádzali dvaja kandidáti – súčasný šéf SZĽH Miroslav Šatan a Ľudovít Jurinyi, riaditeľ HK Poprad.

Šatan stojí na čele SZĽH od júna 2019, keď vo funkcii nahradil Martina Kohúta. Už od leta 2017 pôsobil ako generálny manažér a obe funkcie zastáva doteraz.

Kandidáti na post prezidenta SZĽH: Ľudovít... Foto: TASR
šatan jurinyi Kandidáti na post prezidenta SZĽH: Ľudovít Jurinyi a Miroslav Šatan.

„Nemáme garancie, ako to dopadne, môže sa stať všeličo. Ale tento termín je už po skončení všetkých súťaží aj mládežníckych. Kongres sa musí dohodnúť, či sa bude hlasovať písomne, alebo elektronicky.“

Šatan uviedol, že od neuskutočneného kongresu zatiaľ neprebieha nekalý boj, no poznamenal:

„Nejaké dezinformácie stále vychádzajú a bude to mať asi nejaký priebeh. Teraz, keď sme ohlásili termín, tak si myslím, že sa objavia ďalšie dezinformácie.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2022 v hokeji