Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hlavný súper Slovákov na MS 2020? Domáca reprezentácia

Slovenská hokejová reprezentácia by sa na budúcoročných majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku mohla predstaviť v jednej skupine s úradujúcimi vicemajstrami sveta Kanaďanmi, domácim výberom a tiež tímom Veľkej Británia.

27.05.2019 10:27
Slovensko, hokej, radosť Foto: ,
Slovenskí hokejisti oslavujú víťazstvo vo svojom poslednom zápase na MS 2019.
debata (7)

Vyplýva to z nasadenia do dvoch skupín na základe rebríčka Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) po skončení sezóny 2018/2019.

Okrem Kanaďanov by v rovnakej skupine mali byť na základe zaužívaného systému aj tímy Švédska (majstri sveta z rokov 2017 a 2018), Česka (na šampionáte na Slovensku 4. miesto), domáceho Švajčiarska, Slovenska, Dánska, Bieloruska (staronový účastník elitnej kategórie a súper Slovákov v kvalifikácii o postup na ZOH 2022) a Veľkej Británie (druhý rok po sebe medzi elitou prvý raz od roku 1951).

V druhej základnej skupine by boli Rusi, zlatí z Bratislavy 2019 Fíni, Američania, Nemci, Lotyši, Nóri, Taliani a nováčik z Kazachstanu.

Organizátori šampionátu majú možnosť pristúpiť k miernym úpravám zloženia skupín pre zvýšenie atraktivity turnaja, podliehajú však schváleniu IIHF. Ako najpravdepodob­nejšia sa javí možná výmena domáceho tímu s reprezentáciou Nemecka.

MS v nasledujúcom roku sa budú konať od 8. do 24. mája 2020 vo švajčiarskych mestách Zürich a Lausanne.

Nasadenie do skupín pre MS 2020 na základe aktuálneho rebríčka IIHF

A-skupina: Kanada, Švédsko, Česko, Švajčiarsko, SLOVENSKO, Dánsko, Bielorusko, Veľká Británia
B-skupina: Rusko, Fínsko, USA, Nemecko, Lotyšsko, Nórsko, Taliansko, Kazachstan

TV Pravda: Ukázali Fíni ostatným krajinám cestu k zlatu? Čo bolo kľúčom Suomi k víťazstvu? Čo sa stalo osudným Rusom? A ktorý Slovák patril k najlepším hráčom na šampionáte? Radoslav Hecl hodnotí MS v relácii Príklep.

Video
7 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2020 v hokeji