Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hlavný súper Slovákov na MS 2020? Domáca reprezentácia

Slovenská hokejová reprezentácia by sa na budúcoročných majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku mohla predstaviť v jednej skupine s úradujúcimi vicemajstrami sveta Kanaďanmi, domácim výberom a tiež tímom Veľkej Británia.

27.05.2019 10:27
Slovensko, hokej, radosť Foto: ,
Slovenskí hokejisti oslavujú víťazstvo vo svojom poslednom zápase na MS 2019.
debata (7)

Vyplýva to z nasadenia do dvoch skupín na základe rebríčka Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) po skončení sezóny 2018/2019.

Okrem Kanaďanov by v rovnakej skupine mali byť na základe zaužívaného systému aj tímy Švédska (majstri sveta z rokov 2017 a 2018), Česka (na šampionáte na Slovensku 4. miesto), domáceho Švajčiarska, Slovenska, Dánska, Bieloruska (staronový účastník elitnej kategórie a súper Slovákov v kvalifikácii o postup na ZOH 2022) a Veľkej Británie (druhý rok po sebe medzi elitou prvý raz od roku 1951).

V druhej základnej skupine by boli Rusi, zlatí z Bratislavy 2019 Fíni, Američania, Nemci, Lotyši, Nóri, Taliani a nováčik z Kazachstanu.

Organizátori šampionátu majú možnosť pristúpiť k miernym úpravám zloženia skupín pre zvýšenie atraktivity turnaja, podliehajú však schváleniu IIHF. Ako najpravdepodob­nejšia sa javí možná výmena domáceho tímu s reprezentáciou Nemecka.

MS v nasledujúcom roku sa budú konať od 8. do 24. mája 2020 vo švajčiarskych mestách Zürich a Lausanne.

Nasadenie do skupín pre MS 2020 na základe aktuálneho rebríčka IIHF

A-skupina: Kanada, Švédsko, Česko, Švajčiarsko, SLOVENSKO, Dánsko, Bielorusko, Veľká Británia
B-skupina: Rusko, Fínsko, USA, Nemecko, Lotyšsko, Nórsko, Taliansko, Kazachstan

TV Pravda: Ukázali Fíni ostatným krajinám cestu k zlatu? Čo bolo kľúčom Suomi k víťazstvu? Čo sa stalo osudným Rusom? A ktorý Slovák patril k najlepším hráčom na šampionáte? Radoslav Hecl hodnotí MS v relácii Príklep.

Video
7 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2020 v hokeji