Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákom ušiel Chytil. Kovář: Najťažšie podmienky, aké som zažil. Ako na rybníku

Devätnásťročný útočník českej hokejovej reprezentácie Filip Chytil najlepším možným spôsobom dokázal, že už je v poriadku po nedávnych zdravotných problémoch. Prvý reprezentačný štart v sezóne pretavil na dva góly a veľkou mierou sa v Trenčíne postaral o výhru nad Slovákmi.

26.04.2019 22:14
Filip Chytil Foto: ,
Český útočník Filip Chytil sa teší po úvodnom góle proti Slovensku.
debata (1)

Chytil dostal od reprezentačného kouča Miloša Říhu s ohľadom na nie celkom stopercentný zdravotný stav na začiatku týždňa pri zraze v Nitre menšie ultimátum. Tréneri chceli vidieť talentovaného útočníka New York Rangers v akcii.

„V priebehu týždňa som vyskúšal rameno, keď som sa dostal nechtiac do súboja, a zistil som, že drží, tak sme sa rozhodli, že pôjdem do zápasu. Som veľmi rád, že som konečne zase nastúpil a všetko sa to takto podarilo,“ povedal Chytil v rozhovore s novinármi.

Prípravný zápas Slovensko - Česko Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Slovenskí fanúšikovia v Trenčíne počas zápasu s...

V prestížnom súboji so Slovenskom sa nijako nešetril. „Zakaždým idem do zápasu na sto percent. Ide o národný tím, navyše proti Slovensku. Hrá sa o nomináciu na majstrovstvá sveta a každé striedanie je dôležité, tu nejde nič vypúšťať,“ zdôraznil Chytil.

Atmosféra bola živšia, než na akú je zvyknutý z NHL. „Tešil som sa na to, už z vlaňajška si pamätám atmosféru, ktorá sprevádzala vzájomný zápas so Slovákmi v Dánsku. Bolo tu veľa českých fanúšikov a bola naozaj skvelá atmosféra, veľmi som si to užil,“ pochvaľoval si Chytil.

Na veľkú horúčavu v hale sa nesťažoval. „Bolo horúco, ale s tým nič neurobíme, oba tímy mali rovnaké podmienky a rovnako zlý ľad, my sme to našťastie zvládli lepšie, čo je najdôležitejšie,“ konštatoval Chytil.

Brankár Jakub Kovář sa sťažoval na náročné podmienky: „Bol tu veľmi zlý ľad a bolo obrovské teplo. Všetci sme skôr bojovali s tým, že z nás padal výstroj, ako sme sa potili. Myslím, že som v živote nezažil také ťažké podmienky pre hokej ako dnes tu. Ľad bol príšerný, bolo to ako niekde na rybníku. Kvôli tomu potom viazla kombinácia, celkovo veľa šancí nebolo. O to horšie sa potom ale chytá, keď tá strela nepríjemne skáče a puk sa trepoce. Bol to ubojovaný zápas.“

TV Pravda: Slovensko už posilnili aj prvé štyri posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Českí hokejisti #Filip Chytil