Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dohoda je na svete. Čechov vraj povedie na MS v Bratislave Miloš Říha

Novým trénerom hokejovej reprezentácie by sa mal stať Miloš Říha. Výkonný výbor českého zväzu síce nástupcu Josefa Jandača vymenuje až na zasadnutí 7. júna, podľa denníka Sport sa však predseda zväzu Tomáš Král s 59-ročným koučom minulý týždeň dohodol na spolupráci.

23.05.2018 08:02
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata

Na miesto po Jandačovi, ktorý skončil po nedávnych majstrovstvách sveta a má namierené do KHL do Magnitogorsku, sú traja kandidáti. Okrem Říhu, ktorý je ako jediný bez angažmánu, sú na zozname tiež tréner Liberca Filip Pešán a kouč Třinca Václav Varaďa. Víťazný návrh musí získať od členov výboru minimálne šesť hlasov z jedenástich.

Říha je bez práce od vlaňajšieho októbra, kedy skončil v Slovane Bratislava. V Kontinentálnej lige trénoval tiež ruské kluby Chimik Voskresensk, Spartak Moskva, Petrohrad, Omsk a Atlant Mytišči, ktorý doviedol v roku 2011 do finále. Predtým získal dvakrát striebro v českej extralige s Pardubicami a Slovanu Bratislava pomohol k dvom slovenským titulom v rokoch 2002 a 2005.

Už počas majstrovstiev sveta v Dánsku, kde česká reprezentácia skončila vo štvrťfinále, informoval o Říhovom príchode k tímu ako o hotovej veci denník Blesk. Medzi kandidátmi boli tiež Martin Straka z Plzne a Libor Zábranský z Brna, obaja však národný tím odmietli kvôli vyťaženiu v kluboch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miloš Říha #Českí hokejisti