Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hlasy: Rusi mohli šetriť pot. Nezastavilo ich teplo, zlý ľad ani slávny súper

Rusi spoľahlivo prešli do semifinále a nezabránilo im v tom dusno v hale, zlý ľad ani slávny súper, napísal vo štvrtok ruský denník Sovietskij sport v prvom hodnotení víťazného štvrťfinále majstrovstiev sveta nad českými hokejistami v Paríži.

18.05.2017 20:11
debata
zväčšiť Rusa Nikitu Kučerova posiela na ľad Čech Jakub... Foto: Reuters, GRIGORY DUKOR
Nikita Kučerov, Jakub Jeřábek Rusa Nikitu Kučerova posiela na ľad Čech Jakub Jeřábek.

„Pred nami je Kanada!“ konštatoval autor v očakávaní postupu kanadského tímu vo večernom štvrťfinále s Nemeckom.

Štvrťfinálové stretnutie Rusi pôvodne vnímali s obavami kvôli cestovaniu z Nemecka do Francúzska. „Na druhej strany si Zborná zaslúži obrovskú vďaku za toto krátke premiestnenie do Francúzska a za nové emócie, ktoré prekrásne podporil aj výsledok,“ napísal ruský denník.

„Český tím na turnaji nič vynikajúce neukázal, keď prehral nielen s Kanaďanmi, ale aj so Švajčiarmi. Na druhej strane, pre Rusov je to vždy mimoriadny súper. Veď spomienky na prehru na minuloročných majstrovstvách sveta v Moskve čas ešte nezahladil,“ píše sa v komentári.

Možno aj kvôli panujúcemu teplu začal ruský tím zápas bez náhlenia, zato vylúčenie prišlo rýchlo, konštatoval denník. Rýchle a nečakané prihrávky – hlavná ruská zbraň v presilovkách – pre zlý ľad nefungovali. Nasledovali ale góly Orlova a Kučerova a „naši mohli pokojne hrať na udržanie výsledku a šetriť pot v horúcej hale“.

Šancí na zvýšenie skóre potom bolo podľa ruského denníka veľa, ale streliť gól sa podarilo len Panarinovi. „Presvedčivé víťazstvo,“ zhrnul autor priebeh zápasu. Aj podľa serveru Sport Express Rusi úvod zápasu premrhali.

„Česi mali viac nebezpečných situácií, viac šancí, boli aktívnejší. Po prvej tretine sme išli do kabín s dvojgólovým náskokom vďaka brankárovi,“ uvádza sa v komentári. Český tím sa nedokázal spamätať, každým okamihom sa jeho nádeje na úspech zmenšovali.

„Český tím na tomto turnaji dokázal otočiť skóre 0:3 s Fínmi. Ako im to Fíni mohli dovoliť?“ pýta sa na záver autor.

debata chyba
Viac na túto tému: #česká hokejová reprezentácia #ruská hokejová reprezentácia #MS v hokeji 2017