Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Flegmatický univerzál Šedivý verí, že nebude zaskakovať v útoku

Jeden si odmakal takmer celú prípravu, druhý sa k mužstvu pripojil až pred záverečnými súbojmi v Nórsku. Pred utorňajším posledným tréningom však boli v rovnakej pozícii.

03.05.2017 17:16
debata
Eduard Šedivý. Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Eduard Šedivý Eduard Šedivý.

Dobre si uvedomovali, že z deviatky obrancov zostane jeden doma a ani jeden z nich si nemohol byť nomináciou na hokejové majstrovstvá sveta istý.

Konečné rozhodnutie trénera Zdena Cígera vykúzlilo úsmev zhodne na tvári Eduarda Šedivého aj Petra Tršku. Obaja v utorok odcestovali do Kolína na svoj prvý seniorský šampionát.

„Od piatich rokov som sníval, že si raz zahrám na šampionáte. Hokej hrám od troch, takže to beriem ako odmenu za to, čo všetko som športu obetoval. Veril som, že sa môžem dostať do nominácie a som veľmi rád, že to vyšlo,“ tvrdí 24-ročný Trška.

Bývalý mládežnícky reprezentant má za sebou veľmi úspešnú sezónu. S Brnom získal český titul a po bujarých oslavách si ešte vybojoval aj miestenku do Kolína.

„Sezóna bola parádna, asi najlepšia v živote. Získať titul je čosi výnimočné. Základná časť ligy mi vyšla výborne, ale v play off to už nebolo ideálne. V niektorých zápasoch som nehral, ani neviem prečo. Samozrejme, už je to jedno, veď sme majstri a teraz idem na šampionát. Urobím všetko preto, aby som bol platný hráč mužstva,“ sľubuje rodák z Dubnice.

Jeho rovesník Šedivý urobil za ostatné tri roky obrovský kariérny skok a herný progres. V sezóne 2013/14 ešte brázdil prvoligové štadióny v drese Senice, v ďalšom ročníku ukázal svoj potenciál a schopnosti v Piešťanoch a hneď po prvej sezóne v najvyššej súťaži po ňom siahli Košice.

Trénera Cígera upútal už počas minulého ročníka, o šancu zabojovať o nomináciu na MS do Petrohradu však prišiel pre zdravotné problémy.

„Som flegmatický typ človeka, takže som záverečné rozhodnutie až tak emotívne neprežíval. Bol som pripravený prijať ho, aj keby to nevyšlo. Takto som, samozrejme, veľmi rád. Vždy som si vážil každý zápas v reprezentačnom drese, či na turnajoch počas sezóny alebo v záverečnej príprave. Šampionát je akýsi bonus navyše,“ usmieva sa 25-ročný Seničan.

Premýšľal nad tým, ktorému z kamarátov-konkurentov ostane v rukách čierny Peter?

„Snažil som sa tým príliš nezaoberať, ale všetci sme si dobre uvedomovali, že už vypadne len jeden obranca. Šanca tak bola pre každého veľká. V kabíne sú chalani, ktorí sa pohybujú v národnom tíme päť či desať rokov a majú za sebou veľký hokej, ja mám asi najmenej skúseností zo všetkých. Možno som mal drobnú výhodu v tom, že ma tréner využil nielen v obrane, ale už aj v útoku. Na šampionát však ide štrnásť útočníkov, tak by podobný záskok nemal byť potrebný. Dúfam, že sa nám nikto nezraní,“ dodáva Šedivý.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Peter Trška #Eduard Šedivý #MS v hokeji 2017