Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Graňák sa nepredstaví na MS. Nemám potrebnú formu, priznáva

Po nevydarenej sezóne z klubového i individuálneho hľadiska urobil málo vídanú vec. Dominik Graňák (33) sa zriekol účasti na majstrovstvách sveta v Kolíne a Paríži kvôli slabej forme. "Bolo to ťažké rozhodnutie," vraví skúsený obranca.

25.04.2017 15:03 , aktualizované: 16:56
Dominik Graňák Foto: ,
Dominik Graňák.
debata (1)

Prečo ste sa rozhodli nebojovať o miesto na šampionáte?
Nemyslím si, že moja momentálna športová forma je na takej úrovni, aby som Slovensku pomohol na majstrovstvách sve­ta.

Ako dlho ste túto alternatívu zvažovali?
Bolo to ťažké rozhodnutie, premýšľal som nad tým už dlhšie. Rozprávali sme sa o tom s Robom Švehlom už počas jeho telefonátu po poslednom zápase tejto sezóny. Pýtal som sa ho, či si myslí, že som dobrou voľbou. Povedal mi, že potrebuje skúsených hráčov. Cením si, že som dostal pozvánku na záverečný zraz.

Cítili ste, že po nevydarenej sezóne v Rögle by ste nedokázali nadviazať na vaše štandardné výkony?
Áno, herne to nebolo ono. Môj prínos by pravdepodobne nebol taký, aký by som od seba očakával. Bude lepšie, ak dostane šancu niekto iný, kto má momentálne lepšiu fazónu a môže pomôcť mužstvu.

Ako vaše rozhodnutie prijala kabína?
Chalani boli prekvapení. Najskôr som to povedal trénerovi Cígerovi a generálnemu manažérovi Švehlovi. Takéto veci treba riešiť tvárou v tvár a na rovinu. Pochopili to a asi aj oni videli, že nie som v najlepšej hokejovej pohode.

Budete bojovať o účasť na MS v budúcej sezóne?
Samozrejme, nič som nezabalil. Určite to nie je môj definitívny koniec v reprezentácii. Ak bude záujem, veľmi rád si znovu oblečiem najcennejší dres.

Cíger chápe Graňákovo rozhodnutie

"Dominik sa rozhodol skončiť, keďže už má po sezóne všetkého dosť. Nechcel byť ten, kto odmieta reprezentáciu, tak prišiel vyskúšať, ale teraz už vie, že by to nemalo zmysel. Jeho rozhodnutie plne rešpektujeme,“ povedal reprezentačný tréner Zdeno Cíger pre oficiálny web SZĽH. V utorok ráno sa mu už prihlásilo aj kvarteto hráčov majstrovskej Banskej Bystrice – Tomáš Matoušek, Michal Sersen, Pavol Skalický a Tomáš Zigo. Táto štvorica vo štvrtok odcestuje s tímom na prípravné zápasy do Nórska. Tam Slováci odohrajú zápasy proti domácemu výberu – v piatok 28. apríla o 19.00 h a o deň neskôr o 18.00 h.

Do Hamaru idú brankári Július Hudáček a Ján Laco, doma zostanú Jaroslav Janus a Patrik Rybár. Na svetový šampionát do Kolína nad Rýnom by mali cestovať traja najskúsenejší – J. Hudáček, J. Laco a Janus. Z obrancov doma zostávajú Ivan Švarný a Ján Brejčák, z útočníkov Radoslav Macík, Michael Vandas, Libor Hudáček, Marek Hovorka a Miroslav Preisinger. Spomenutí hráči nie sú vyradení z kádra pred MS, len zostanú trénovať doma. Nomináciu na šampionát zverejní tréner Cíger až po návrate z Nórska.

Káder na prípravné zápasy do Nórska:
Brankári: Július Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Ján Laco (Piráti Chomutov, ČR)
Obrancovia: Eduard Šedivý (HC Košice), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň, ČR), Lukáš Kozák (MHC Martin), Adam Jánošík (Bíli Tygři Liberec, ČR), Peter Trška (Kometa Brno, ČR), Michal Sersen (HC Slovan Bratislava, Rus./KHL resp. HC '05 iClinic Banská Bystrica)
Útočníci: Martin Bakoš (Červená hviezda Kchun-lun, Čína/KHL), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Tomáš Hrnka (HC Škoda Plzeň, ČR), Jakub Suja (HC Košice), Patrik Lušňák (HKM Zvolen), Lukáš Cingeľ (HC Sparta Praha, ČR), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR), Andrej Šťastný (HC Slovan Bratislava/HK Dukla Trenčín), Dávid Skokan (Piráti Chomutov, ČR), Marcel Haščák (Kometa Brno, ČR), Mário Bližňák (Bíli Tygři Liberec, ČR), Michel Miklík (JYP Jyväskylä, Fín.), Pavol Skalický (HC Slovan Bratislava, Rus./KHL resp. HC '05 iClinic Banská Bystrica), Tomáš Zigo (HC Slovan Bratislava, Rus./KHL resp. HC '05 iClinic Banská Bystrica), Tomáš Matoušek (HC '05 iClinic Banská Bystrica)

Na Slovensku zostávajú trénovať:
Brankári: Jaroslav Janus (HC Verva Litvínov, ČR), Patrik Rybár (HC Mountfield Hradec Králové, ČR)
Obrancovia: Ivan Švarný (Kärpät Oulu, Fín.), Ján Brejčák (MODO Hockey, Švéd.)
Útočníci: Radoslav Macík (HK Nitra), Michael Vandas (HC Vítkovice, ČR), Libor Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Marek Hovorka (MsHK Doxxbet Žilina), Miroslav Preisinger (HC Škoda Plzeň, ČR)

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Graňák #MS v hokeji 2017