Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Réway: Nehrám dobre. Viem o tom

Mal byť hlavným lídrom slovenskej ofenzívy. V presilovkách stále dostáva najväčší priestor, ale v štyroch stretnutiach nazbieral jedinú asistenciu a až štyri mínusové body.

14.05.2016 08:00
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway.
debata (13)

Dvadsaťjedenročný útočník Martin Réway sa zatiaľ v Petrohrade trápi a nemá problém to priznať. Tréner Zdeno Cíger vravel, že center prvého útoku nehrá zle, ale čakal od neho viac.

„Určite by som nepovedal, že hrám dobre. Nehrám. Cítim to. Nerobíme z toho v kabíne vedu, ale všetci si uvedomujeme, že od niektorých hráčov sa čakalo viac. Už pred turnajom som hovoril, že musíme hrať tímovo a potrebujeme, aby zabrali všetky štyri päťky. Nemáme také individuality, aby sme sa spoliehali len na ne,“ tvrdí mladík, ktorý je asistentom kapitána Andreja Sekeru.

V šatni nie je problém

Prvý útok v zložení Bakoš, Réway, Daňo zatiaľ na turnaji nedokázal zopakovať výkony z prípravných duelov s Dánskom. Kouč však tejto trojici naďalej dôveruje.

„Nejde nám to, ale nemôžeme sa tým nechať zožierať. To by nepomohlo. Musíme sa sústreďovať na našu hru a veriť, že to tam padne. Na šampionáte nedávame celé mužstvo pekné góly, ale všetko z predbránkového priestoru. Preto sa tlačme stále priamo do bránky a azda sa to zlomí,“ naznačuje recept a k prípadným zmenám v zostave dodáva:

„Možno by pomohli, no nikdy neviete, ktorá z možností je lepšia. Druhá päťka funguje výborne, bola by škoda rozhodiť ju. My tiež vieme hrať, len nám to teraz nejde. Musíme sa cez to dostať, hrať čo najjednoduchšie, vytvoriť si pohodu.“

Aj Réwaya veľmi mrzí, akým spôsobom prišlo mužstvo o dobre rozohraný duel s Bieloruskom. „Všetci vieme, ako máme hrať. Problém je v hlavách. Zrazu začneme brániť a bojíme sa o výsledok. Začalo to už s Maďarmi, keď nás v tretej tretine zavreli. Stiahneme sa a potom sa súperi v plnej rýchlosti chytajú už veľmi ťažko. Dostávame z toho góly. Snáď sme sa už poučili. Neustále sa povzbudzujeme, ale to nestačí. Musíme to preniesť aj na ľad,“ priznáva.

Roztržku na striedačke i dusnú atmosféru vylučuje. „Nie je na tom nič zvláštne, ak niekto niekomu dohovorí. Občas sa niečo v kabíne vyskytne, ale vyriešime si to. V tíme je všetko v poriadku,“ odkazuje fanúšikom.

Nehrám na seba. Záleží mi na tíme

Niektorí jeho spoluhráči si až príliš pripúšťajú reakcie ľudí na sociálnych sieťach a v diskusiách. Réway tvrdí, že im nevenuje pozornosť.

„Počas turnaja sa príliš na sociálnych sieťach nezdržujem. Počul som niečo od chlapcov, ale považujem to za bežnú súčasť nášho povolania. Všade na svete sú ľudia, ktorí kritizujú. Niektorí možno trochu prehnane. Netreba si to pripúšťať. Snažíme sa hrať ako najlepšie vieme. Na niektorých súperov to stačí, na iných nie. Len by sme si nemali prehrávať zápasy sami,“ poznamená.

Je presvedčený, že mužstvo vstúpi do zvyšných zápasov psychicky odolnejšie. Nezlomí ho jeden inkasovaný gól a najmä, neprestane hrať svoju hru.

„Dobre vieme, čo sa stalo. Nesmie sa to opakovať. No už je to za nami. Treba si priznať, že my sme ani doteraz neboli v úlohe favorita. S doterajšími súpermi sme na približne rovnakej úrovni. Nad jedným súperom vyhráte, s druhým zas prehráte. Je to vyrovnané. Horšie je, že sme mali ostatné dva zápasy dobre rozohrané, no stratili sme ich vlastnými chybami. Aj mojimi,“ tvrdí.

Je pre neho zápas s Kanadou väčšou motiváciou?

„Neberiem to tak. Aj keď zdolať Kanadu by bolo skvelé. Nie som tu kvôli sebe, ale pre tím. Nato, aby sme dosiahli nejaký úspech. Kanaďania sú hokejovo niekde inde. To, že dávajú veľa gólov, je bežné. Poznám to aj z mládežníckych šampionátov. Preto musíme vydať zo seba všetko a najmä dať do hry srdce. Popri tom veriť, že súperovi sa zápas až tak nevydarí,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #MS 2016 v hokeji