Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mikuš: Ak zahrá každý z nás nadpriemerne, môžeme prekvapiť

Majú šesť bodov a uvedomujú si, že ich nádeje na postup do štvrťfinále už nie sú veľké. No nevzdávajú sa. Slovenskí hokejisti pevne veria, že silných súperov potrápia a po víkende ostanú v hre o play off.

14.05.2016 12:00
juraj mikuš, repre Foto: ,
Juraj Mikuš na reprezentačnom zraze.
debata

„Záleží najmä na tom, či zo seba vydáme všetko. Mladí útočníci sa musia pohybom vyrovnať výborným Kanaďanom aj Fínom, prípadne ich aj prevýšiť. Ak sa k tomu pridáme všetci na čele s brankárom, môžeme zdolať kohokoľvek,“ tvrdí odhodlane obranca Juraj Mikuš (29).

Je mužstvo naďalej optimisticky naladené?
Áno. Myslíme teraz najmä na prvý zápas s Kanadou. Musíme odohrať konštantne celých 60 minút. Hokej sa dá hrať s každým. Aj Kanaďania sú len ľudia ako my. Ak budeme plniť, čo máme, môžeme zdolať aj ich.

Považujete za výhodu, že ste už pod menším tlakom?
Vlani sme boli v takmer rovnakej situácii a proti favoritom skupiny sme hrali oveľa lepšie než prvé štyri zápasy. V Petrohrade sme zatiaľ boli v každom súboji v prvej tretine lepší. Len sa nesmieme v ďalšom priebehu začať strachovať o výsledok.

Aký dojem na vás urobili Kanaďania?
Majú opäť veľmi silný útok. Figurujú v ňom hráči s vynikajúcimi štatistikami z NHL, lídri svojich tímov. Hrá sa proti nim ťažšie než proti väčšine iných mužstiev. No keď vydáte zo seba sto percent, bojovnosťou môžete zdolať každého.

Čím by ste mohli Kanade znepríjemniť hokej?
Aj oni sa na nás pripravia, ťažko povedať, či ich prekvapíme. Platiť by na nich mohlo to, čo na každého – stopercentný výkon a dobrý hokej. Samozrejme, musí nás podržať brankár a všetci v poli musíme zahrať nadpriemerne. Základ je dôraz pred bránkou, tlačiť sa tam a využiť takmer každú šancu.

Ani Fíni ešte nestratili ani bod…
Zatiaľ hrajú veľmi dobre. Majú výborný systém v strednom pásme i obrannej tretine. Musíme sa vyhnúť vylúčeniam, presilovky majú vynikajúce. Platí to, čo s Kanadou, hrať naplno a so srdcom.

Pred kým z tejto dvojice máte väčší rešpekt?
Obe mužstvá patria do absolútnej špičky, no každé z nich hrá iným štýlom. Nedá sa to príliš porovnávať.

Kto zo slovenských hráčov by mohol rozhodnúť sobotňajší zápas?
Stavil by som si na Peťa Cehlárika a Marka Bartánusa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Mikuš #MS 2016 v hokeji