Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán má právo urobiť si poriadok, tvrdí Pukalovič

Namiesto príjemného vydýchu po kvalitne odvedenom výkone majú za sebou ťaživé chvíle poznačené veľkým sklamaním z predchádzajúceho zbabraného zápasu. Doznievalo aj počas včerajšieho dňa voľna.

13.05.2016 06:00
Róbert Pukalovič Foto:
Róbert Pukalovič.
debata (17)

Hokejisti Slovenska v stredu v tretej tretine vyhoreli, stratili dvojgólový náskok, prehrali s Bielorusmi 2:4 a výrazne si skomplikovali nádeje na postup do štvrťfinále na majstrovstvách sveta v Rusku. Mrzieť ich to musí o to viac, že súper v prvých dvoch tretinách neukázal takmer nič. V tretej ho sami pasívnou hrou postavili na nohy.

„Samozrejme, predstavovali sme si to trochu inak. Osobne som očakával, že by sme mohli mať desať bodov. Chlapci to rozbehli dobre, no potom prišli dve sklamania. V oboch zápasoch sme viedli, ani to však nestačilo. Všetko je ešte otvorené, ale čakajú nás už len ťažkí súperi. Fíni sú síce v pohode, no možno ich práve my pribrzdíme. Okrem toho potrebujeme zobrať nejaké body aj USA alebo Kanade,“ nestráca nádej generálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokeja Róbert Pukalovič. Na šampionáte je v pozícii vedúceho mužstva.

Ktoré z dvoch zbabraných stretnutí ho mrzí viac?

„Obe asi rovnako. Proti Bielorusom sme začali podstatne lepšie, chlapci mali iný pohyb ako deň predtým. S Nemcami to bol hokejový odvar. Mužstvo sa v stredu dalo dokopy, viedlo 2:0, využilo presilovú hru a pôsobilo to ako správny reštart po predchádzajúcom stretnutí. No nakoniec ho taktickými chybami prehralo,“ tvrdí Pukalovič.

Slováci stratili obe stretnutia v hlavách. Na prvé sa nedokázali dostatočne mentálne pripraviť, v druhom neuveriteľne psychicky odišli.

„Iste, tréneri sú zodpovední za mužstvo a ordinujú taktiku, ale výkon hráčov je najmä v ich hlavách. Tréner ich môže motivovať, snažiť sa ukočírovať, ale do nich nevidí. Dve výhry na úvod hráčom príliš nepomohli. Akoby očakávali, že v ďalších dvoch súbojoch to bude pre nich jednoduché. S Bielorusmi sa začali ukazovať problémy už v závere druhej tretiny. Nevyužili sme veľkú šancu a v záverečných sekundách nás súper zatlačil. Nepoučili sme sa. Hráči si niečo medzi sebou v šatni hovoria, vyjdú na ľad a robia niečo úplne iné. To priznali aj sami,“ dodáva.

Vo verejnosti po stretnutí rezonovala téma hádky medzi hráčmi prvej päťky na striedačke. Tréner Zdeno Cíger po tlačovej konferencii potvrdil, že na lavičke prišlo ku konfliktom, no nechcel ich viac rozoberať, čo vzbudilo rôzne dohady. Hráči sa na druhý deň k tejto téme nechceli vyjadrovať, no ukázalo sa, že nešlo o žiadnu hádku či konflikt. Kapitán Andrej Sekera len hlasnejšie dohováral spoluhráčom po chybe.

„Andrej je kapitán a má právo urobiť si poriadok. Po takom výkone to musia starší hráči zobrať do svojich rúk a v šatni si to vysvetliť. Asi by sa to nemalo stať na lavičke, radšej mimo kamier v šatni, ale chápem to. Emócie zohrali výraznú rolu. Andrej má obrovský prínos pre našu hru a tentoraz to zobral na seba. Je to na starších hráčoch, aby si mladších ustrážili, lebo na ľade ich potrebujú,“ pridáva Pukalovič skúsenosť z bohatej hráčskej kariéry. Zároveň považuje za dôležité, aby si hráči spolu sadli a všetko si vysvetlili.

„Poobede sme boli všetci na dvojhodinovej plavbe. Niektorí chalani už absolvovali podobnú individuálne, ale nakoniec sa im páčilo, lebo teraz videli podstatne viac. Splnilo to svoj účel. Po večeri si dúfam sadnú v rámci hráčskeho mítingu sami bez trénerov a ak je medzi nimi čokoľvek, tak si to vyrozprávajú. Urobili tak aj pred zápasom s Bieloruskom a začali výborne. O to viac ma zaskočilo, že duel nepochopiteľne nedotiahli do víťazného konca,“ dodal včera podvečer po vystúpení z lode.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2016 v hokeji