Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Platt: Musíme zabrať. Stále myslíme na štvrťfinále

V NHL sa príliš nepresadil, ale v KHL sa postupne prepracoval medzi osobnosti súťaže. Rodák z Toronta Geoff Platt zaujal počas pôsobenia v Dyname Minsk natoľko, že mu udelili bieloruské občianstvo a v Petrohrade už druhý raz reprezentuje Bielorusko na majstrovstvách sveta.

11.05.2016 11:00
geoff platt, bielorusko, Foto: ,
Geoff Platt v drese Bieloruska.
debata (1)

Zverenci Dava Lewisa majú po troch zápasoch v základnej B-skupine nula bodov, no vôbec nepanikária. Skôr naopak, na zvyšné štyri súboje sa pozerajú s optimizmom a trúfajú si v nich zabojovať o štvrťfinále.

„Prvé tri stretnutia boli extrémne náročné. Dopredu sme vedeli, že sa pokojne môže stať, že v nich nezískame ani bod. Teraz musíme zabrať, aby sme sa dostali do štvrťfinále. Počítali sme s takýmto scenárom a sme na to pripravení,“ tvrdí Platt.

Bielorusi skončili na predošlých dvoch MS zhodne na siedmom mieste, čo zvyšuje očakávania fanúšikov a tlak na hráčov. Tridsaťročný útočník CSKA Moskva sa zodpovednosti vôbec nebráni. „Latku sme si nastavili vysoko, čo je len dobré. Tlačí nás to hore a motivuje. Musíme si veriť, bojovať a očakávať veľké veci,“ naznačuje.

Slovákov považuje za silného protivníka, ale trúfa si proti nim začať štvorzápasovú víťaznú sériu. „Doteraz sme mali problém, že sme proti favoritom odohrali vydarenú len jednu tretinu, robili chyby a súper nás za ne trestal. Teraz potrebujeme udržať výkon na jednej úrovni šesťdesiat minút. Slováci zatiaľ na turnaji predvádzajú dobré výkony a javia sa ako náročný oponent. Poznám najmä chlapcov zo Slovana. Stretli sme sa s nimi aj v play off. Viem, akým štýlom asi budú hrať. Zvyšok nám povedia tréneri. Ste silná hokejová krajina. Musíme zahrať dobre, aby sme vyhrali,“ vraví Platt.

Priznáva, že zápasy KHL v Bratislave sú vždy veľmi náročné – pre užšie klzisko a najmä skvelé publikum. „V Petrohrade však nebudete mať výhodu domáceho prostredia,“ usmeje sa. „Nás prišlo podporiť veľmi veľa fanúšikov. Oba tábory utvoria nepochybne skvelú atmosféru.“

Pre Platta bol špecifický najmä tretí zápas na turnaji. Kanaďania v ňom rozstrieľali Bielorusov 8:0. „Raz som už proti Kanade nastúpil – na Spenglerovom pohári. To však, pochopiteľne, bol trochu iný level. Niektorých chalanov poznám. S Coreym Perrym sme proti sebe hrávali odmalička. Keby som nastúpil proti rodnej krajine niekedy dávnejšie, prežíval by som to asi viac. Postupom času som sa natoľko identifikoval s mužstvom, že mám k nemu neporovnateľne bližšie ako ku chlapcom z kanadskej reprezentácie. Spoluhráči z národného tímu sú už akoby moja rodina,“ vysvetľuje.

Program a výsledky zápasov na MS nájdete TU

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2016 v hokeji #Geoff Platt