Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci nám nesmú vnútiť ich herný štýl, tvrdí nemecká posila z NHL Holzer

Postavou i štýlom hry vzbudzuje rešpekt. Obranca tímu zámorskej NHL Anaheim Ducks Korbinian Holzer (28) verí, že napriek nevydarenému vstupu do turnaja Nemci postúpia do štvrťfinále.

10.05.2016 06:00
Korbinian Holzer Foto: ,
Tvrdý obranca Nemecka Korbinian Holzer v zápase proti Fínsku.
debata (4)

„Čaká nás dôležitý súboj so Slovenskom, ktoré začalo veľmi dobre. Bude to pre nás dobrý test. Pokúsime sa získať body,“ tvrdí.

Z dvoch zápasov máte zatiaľ jediný. Nemáli sa vám?
Samozrejme, chceli sme začať lepšie. Obzvlášť v prvom zápase s Francúzmi. Vstup do turnaja je vždy náročný. Niektorí hráči sa pridali k mužstvu až pár dní pred šampionátom, spolu sme mali len pár tréningov. Mohli sme zahrať lepšie, no už sa nemôžeme pozerať späť.

Čo viete o slovenskom tíme?
Poznám niektorých chlapcov, na farme Toronta som hrával s Jurajom Mikušom. Slováci sú šikovní hokejisti, nechýba im rýchlosť a zväčša majú dobré presilové hry. Obrancovia vedia šikovne dopĺňať ofenzívu. Nesmieme ich nechať hrať ich hru, lebo nás za to potrestajú. Treba sa vyhnúť zbytočným vylúčeniam a donútiť súpera strácať puky.

Aké máte spomienky na Mikuša?
Zábavný chlapík. Vychádzali sme spolu veľmi dobre. Je to veľký obranca s dobrými rukami, vhodný na presilovky. Stretli sme sa v posilňovni pred jedným zápasom a trošku sa porozprávali – kto kde hral v ostatných rokoch a ako sa mu darí. Okrem toho najmä o rodine a súkromí. Vravel mi, že s manželkou čakajú prvé dieťa. V tomto som ho predbehol.

Aký cieľ ste si na šampionáte stanovili? Štvrťfinále?
Musíte si dávať vysoké ciele. Nemôžete si povedať, že vám stačí piate alebo šieste miesto, turnaj by sa pre vás skončil po základnej časti. Chceme sa zlepšovať a zároveň pripraviť na budúcoročné domáce MS. Vyhrávať je vždy väčšia zábava než prehrávať. Teraz potrebujeme zvládnuť najbližší zápas.

Program a výsledky zápasov na MS nájdete TU

Ak chcete ostať v hre, asi musíte zvíťaziť…
Už teraz sme trochu pod tlakom. Musíme naň prestať myslieť a pripraviť sa na náročnú skúšku. Ak ju zvládneme, naše šance porastú. Vieme, že to bude ťažký zápas. Ale je to najmä o nás, potrebujeme nájsť správnu cestu za bodmi.

Máte v hlavách, že ako organizátor budúcoročných MS nemôžete vypadnúť z elitnej skupiny?
To nás nesmie ovplyvniť. Hráme hokej, aby sme vyhrávali. Chceme sa zabávať, nie myslieť na ostatné veci. Chceme odohrať čo najlepší šampionát.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2016 v hokeji #Korbinian Holzer