Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemáme sa za čo hanbiť, tvrdí kapitán Kopecký

Slovenskí hokejisti sa so svetovým šampionátom v Česku rozlúčili utorňajšou ostravskou prehrou s tímom USA 4:5 po predĺžení.

12.05.2015 20:18
tomáš kopecký, repre, MS 2015, Foto: ,
Kapitán slovenskej reprezetácie Tomáš Kopecký.
debata

V zápase, v ktorom už Slovákom išlo iba o česť a vylepšenie si celkového dojmu, dosiahli čiastkový obrat z 0:3 na 4:3, ale solídne rozbehnutý duel nedotiahli do víťazného konca. Američania boli lepší v prvej tretine aj na konci a vďaka triumfu v predlžení a zisku dvoch bodov sa stali víťazmi B-skupiny.

„Nemáme sa za čo hanbiť, otočili sme na 4:3, mali sme v stretnutí to povestné ‚momentum‘, ale nedotiahli sme to. Po prvej tretine sme si všetci v šatni povedali, že musíme začať hrať a niečo skúsiť. V druhej tretine sme potom hrali náš najlepší hokej na tomto šampionáte,“ povedal po stretnutí slovenský kapitán Tomáš Kopecký pre RTVS.

Skúsený útočník Marián Gáborík gólom v 27. min na 1:3 zavelil do útoku a výsledkom boli ďalšie tri zásahy v sieti amerického brankára Connora Hellebuycka v rozpätí ôsmich minút. Sympatický slovenský odpor sa však nedočkal pokračovania v tretej tretine. V nej na slovenskej strane pribúdali iba zbytočné vylúčenia za hrubosť po šarvátkach s Američanmi. V predĺžení potom rozhodol o americkom víťazstve supertalent Jack Eichel.

„Škoda toho gólu v predĺžení. Prvá tretina nebola ideálna, ale potom sme zahrali solídne. Chceli sme veľmi vyhrať pre skvelých divákov, ktorí nás povzbudzovali od prvého zápasu. Tí si určite zaslúžili viac ako len naše vystúpenia v základnej skupine. Náš výkon postupne gradoval, ale už bolo neskoro. Chýbali nám strelené góly,“ uviedol Marián Gáborík, so štyrmi gólmi najlepší slovenský strelec na MS 2015.

Záverečný súboj so Spojenými štátmi americkými bol zároveň rozlúčkou trénera Vladimíra Vůjtka s reprezentáciou Slovenska. Už pred podujatím v Ostrave a Prahe bolo známe, že štvrtý svetový šampionát bude Vůjtkov posledný. V roku 2012 vybojoval so Slovákmi strieborné medaily, o rok neskôr skončil vo štvrťfinále a na ďalších dvoch šampionátoch obsadil s tímom 9. miesto.

„Páčilo sa mi byť trénerom slovenskej reprezentácie. Snažil som odviesť to najlepšie, čo viem. Ďakujem všetkým mojim spolupracovníkom a hráčom za pekné roky mojej trénerskej kariéry, ktoré som strávil na Slovensku,“ povedal 67-ročný skúsený tréner Vůjtek vo vysielaní RTVS.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík #Tomáš Kopecký
Načítavajú sa športové výsledky...