Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sarosovi sa kolená netriasli. Výhru nad Slovenskom si necení najviac

Všetci sa pripravovali na Pekku Rinneho, nakoniec ho však skolila chrípka. Po troch shutoutoch sa fínsky tréner Kari Jalonen prekvapujúco rozhodol dať priestor medzi tromi žŕdkami vychádzajúcej hviezde. Slovákov v sobotu večer vynuloval 21-ročný brankár Suomi Juuse Saros.

10.05.2015 13:12
Juuse Saros, Mário Bližňák Foto: ,
Fínskeho brankára Juuse Sarosa ohrozuje Mário Bližňák.
debata

"O tom, že nastúpim na zápas, som sa dozvedel až ráno po krátkom rozkorčuľovaní,“ potvrdil hráč, ktorého si v roku 2013 vybral v treťom kole z 99. miesta draftu NHL Nashville Predators. Klub, za ktorý aktuálne chytá jeho skúsenejší reprezentačný kolega Rinne.

"Sám som prekvapený, že sa mi neroztriasli kolená. Vcelku dobre a pokojne som sa na zápas pripravil,“ poznamenal gólman, ktorý si spravil dobré meno na minuloročnom juniorskom šampionáte, keď pre Fínov zaistil zlato.

Niet preto divu, že výhru nad Slovenskom za svoje najväčšie víťazstvo v kariére nepovažuje. "Myslím si, že nie. Teraz po zápase so mnou lomcujú emócie, ale napriek tomu tvrdím, že titul na majstrovstvách sveta do 20 rokov pre mňa znamená viac,“ tvrdil po zápase.

Na otázku, čo je za štyrmi víťazstvami na nulu, odpovedal iba stroho. "Predsa skvelá obrana. Naši oponenti veľa šancí nemajú, nám brankárom sa potom dobre chytá,“ dodal skromne.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2015 v hokeji #Juuse Saros