Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marko Daňo si poranil koleno, na šampionáte skončil

Slovenská hokejová reprezentácia prišla na 79. majstrovstvách sveta v Česku o útočníka Marka Daňa, ktorý si v sobotňajšom zápase proti Fínsku poranil koleno.

10.05.2015 10:20
Marko Daňo Foto: ,
Marko Daňo (vpravo) v súboji proti Fínsku dobiedza pred mladým fínskym brankárom Juuse Sarosom.
debata (1)

"Marko si v sobotu pri súboji poranil ľavé koleno. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou potvrdilo predpoklad poranenia vnútorného postranného väzu. Rozsah poškodenia je taký, že mu neumožní ďalej pokračovať na šampionáte.

Predpokladaná doba liečenia je štyri až šesť týždňov. Nález je však taký, že si nevyžaduje operačné riešenie. Väz je natrhnutý tak na 50 percent, čiže riziko ďalšieho väčšieho poškodenia kolena a bolesť ho limitujú do takej miery, že nemôže pokračovať ďalej," informoval lekár slovenskej reprezentácie Ján Grauzel.

Mladý slovenský útočník presne vie, v ktorom okamihu si privodil zranenie. „Dohrával som hráča a ten sa trochu zohol. Chcel som ho trafiť do hornej časti tela a mne koleno skočilo dovnútra. Hneď som cítil, že je niečo zle, odkorčuľoval na striedačku a v bolesti tam dosledoval duel,“ prezradil Marko Daňo.

Hokejista Columbusu v zámorskej NHL už nepomôže Slovákom v boji o štvrťfinále, no spoluhráčov bude podporovať. „Stále máme šancu a ja by som rád pomohol mužstvu. Som však zranený a musím sa s tým vyrovnať. Taký je hokejový život. Budem chalanom fandiť a verím, že to ‚dajú‘ aj bezo mňa,“ povedal Daňo po nedeľňajšom vyšetrení magnetickou rezonanciou.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Marko Daňo #MS 2015 v hokeji
Načítavajú sa športové výsledky...