Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Immonen: Tešíme sa na vašich fanúšikov

Turnaj odštartovali nečakane hladkou prehrou 1:5 s USA, no odvtedy vyhrali tri zápasy bez jediného inkasovaného gólu. Hokejisti Fínska sú momentálne na majstrovstvách sveta v Ostrave vo veľkej pohode. V ich prospech jednoznačne hovorí aj bilancia vzájomných zápasov.

09.05.2015 12:00
Jarkko Immonen Foto: ,
Fínsky útočník Jarkko Immonen (v popredí).
debata

Slováci však v súboji so severanmi potrebujú bodovať. Ideálne vyhrať. Nebudú to mať ľahké. Hlavnou prekážkou pre nich bude brankár Pekka Rinne, ktorý ťahá šnúru bez gólu už 193 minút a 41 sekúnd. Zaujímavosťou je, že pred jedenástimi rokmi potiahol, práve v Ostrave, ešte o 12 minút a 45 sekúnd dlhšiu nepriestrelnosť slovenský brankár Ján Lašák.

„Pekka je vynikajúci brankár. Dodáva celému mužstvu množstvo sebavedomia. Chytá skvele, ale aj my mu pomáhame. V defenzíve hráme veľmi dobre,“ tvrdí jeden z lídrov Fínov Jarkko Immonen. V uplynulej sezóne útočník Nižného Novgorodu očakáva v sobotu veľmi náročné stretnutie.

„Pre oba tímy je to dôležitý súboj – vyhrať potrebujete vy aj my. Slovensko má v mužstve viacero šikovných hráčov, musíme si na nich dať pozor a hrať rozumný hokej,“ naznačuje najproduktívnejší hráč majstrovstiev sveta 2011 v Bratislave, kde Fíni získali zlaté medaily.

Fínsko vyhralo na majstrovstvách sveta 10 zo 14 vzájomných stretnutí so Slovenskom a raz remizovalo. Slováci sa tešili len v Helsinkách 2003, o rok neskôr v Ostrave a v semifinále v Petrohrade 2000.

Od koho hrozí zverencom Kariho Jalonena najväčšie nebezpečie? „Vašu zostavu som zatiaľ príliš neštudoval. No viem, že máte v Ostrave niekoľko veľmi dobrých hráčov z NHL. Nesmieme strácať puk v strednom pásme, aby sme nepúšťali súpera do vyložených príležitostí. Musíme sa na nich pripraviť. Bude to ťažké,“ naznačuje Immonen a pristaví sa i pri skvelých slovenských fanúšikoch: „Počul som o tom, robia veľa hluku a neustále povzbudzujú svoje mužstvo. No aj my máme výborných fanúšikov. Dúfam, že vzájomný zápas bude mať búrlivú atmosféru a všetci sa budú baviť.“

Čo sa zmenilo v hernom prejave Fínov v ostatných zápasoch oproti vystúpeniu s USA? „Nezmenili sme veľa. Len sme robili niektoré drobnosti lepšie, ako v zápase s USA. A čo je najdôležitejšie, nestrácali sme puky,“ hľadá rozdiely Immonen.

Podľa trénera Jalonena bude dôležité, aby jeho zverenci pokračovali v hre, akú produkovali vo víťazných zápasoch proti Dánsku, Nórsku a Slovinsku. „Dôležité je, udržať si disciplinovaný herný prejav, ktorým sa prezentujeme doteraz. Zápasy sme zvládli. Som spokojný najmä s hrou v defenzíve. Som si istý, že so Slovákmi to bude dobrý a divácky atraktívny zápas,“ vraví Jalonen.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #fínska hokejová reprezentácia #Jarkko Immonen