Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vůjtek: Zdá sa, že iba jedna výhra nám na postup zo skupiny stačiť nebude

Zamieša zostavou a vydá pokyn "bráňte“. Tréner slovenských hokejových reprezentantov Vladimír Vůjtek sa chce v zápase proti Fínsku viac spoliehať na obranu a rýchlych útočníkov.

08.05.2015 18:08
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek.
debata

"Nebudeme hrať do plných, skôr sa budeme spoliehať na brejky. Mohlo by nám to viac vyhovovať,“ povedal na poslednom tréningu pred dôležitým zápasom.

Rodák z Ostravy mal počas dvoch voľných dní na šampionáte v Česku hlavu plnú problémov. Rozptýliť ho prišiel kamarát a spevák Jaromír Nohavica. "Bol som už na viacerých jeho koncertoch. Jarda je šoumen, chlapci si ho užili. Opýtajte sa ich,“ nabádal, akoby sám ani neveril, že 61-ročná muzikálna legenda mohla uspokojiť napríklad dvoch Tomášov, Tatara a Jurča.

"Myslím si, že mužstvu to prospelo, nálada sa zlepšila, uvidíme, ako sa to prejaví v zápasoch,“ dodal.

Potom už začal kalkulovať. "Vyzerá to tak, že desať bodov v základnej skupine na postup stačiť nebude. Samozrejme, sledujem všetky zápasy, nevyvíja sa to ideálne. Ale sme na MS, treba bojovať a uvidíme, ako to dopadne. Prekvapenia už boli a ja verím, že nejaké ešte prídu,“ zamyslel sa.

Výkon svojich zverencov v úvodných štyroch zápasoch na turnaji haniť nechce. "Hráčom nechýbalo odhodlanie ani doteraz, žiadne zo stretnutí nepodcenili, vždy išli na doraz. Doťahovanie v prvých troch zápasoch nás stálo veľa síl, tie nám potom chýbali proti Nórom,“ hodnotil.

Obrancovi Andrejovi Meszárošovi počas voľna odľahlo. Za faul v zápase proti Nórsku, za ktorý šiel predčasne pod sprchy, viac pykať nebude. "Jasné, že som sa bál. Ale nevracajme sa už dozadu, radšej sa budem pozerať do budúcnosti,“ tvrdil.

Má bohaté skúsenosti z NHL a aj na základe toho si trúfol tvrdiť, že fínsky brankár Pekka Rinne je hviezda prvej veľkosti. "Je to jeden z najlepších gólmanov v NHL a potvrdzuje to aj tu v Ostrave. Je skvelý, ale pomáha mu celý tím,“ nezabudol dodať.

V obrannej dvojici nastúpi opäť s Dominikom Graňákom, pred ním však opäť nastanú rošády. Do prvej útočnej formácie sa pozrie Tomáš Tatar. "Je to na trénerovi, je to jeho voľba, my to musíme rešpektovať. Nič s tým nenarobíme,“ dodal diplomaticky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #MS 2015 v hokeji