Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bielorusi skomplikovali Slovákom boj o štvrťfinále. Tréner chválil celý tím

Bieloruská hokejová reprezentácia sa vo štvrtok popoludní postarala o jedno z najväčších prekvapení na 79. majstrovstvách sveta v Česku, keď nad dovtedy nezdolaným výberom USA triumfovala presvedčivo 5:2.

07.05.2015 22:29
Bieloruskí hokejisti, radosť Foto: ,
Radosť bieloruských hokejistov po triumfe nad USA.
debata (9)

Bielorusi spravili ďalší a výrazný krok k postupu do štvrťfinále, prienik medzi okteto najlepších mužstiev na MS však skomplikovali Slovákom. V tabuľke B-skupine sú s desiatimi bodmi prví práve pred Američanmi.

Jedným z hlavných strojcov bieloruského úspechu bol brankár Kevin Lalande, ktorý zneškodnil 28 z 30 striel favorizovaného súpera. „Kevin je naším hrdinom, chytal ozaj vynikajúco. Vlastne všetci hrali výborne. Celkom nám pomohlo, že sme pozorne sledovali duel medzi Američanmi a Rusmi. Prvú tretinu mal pod kontrolou súper, v druhej i tretej časti sme hrali agresívnejšie a strieľali dôležité góly. Chceme hrať útočný hokej a dnes nám vyšlo hneď niekoľko akcií. Kaľužnyj a bratia Kosticynovci sú našimi lídrami, pre tím odvádzajú obrovské kvantum práce a majú veľkú zásluhu na našich výsledkoch,“ povedal po zápase americký kouč Bielorusov Dave Lewis.

Kanadský gólman s bieloruským pasom Kevin Lalande bol po zápase nadšený z úspešného výsledku. Američania totiž s Bielorusmi prehrali na MS prvýkrát v histórii. „Tím USA je veľmi silný, na náš dnešný triumf som veľmi pyšný. Duel sme zvládli na vysokej úrovni. Ukázali sme, že každý tím môže na turnaji zdolať ktoréhokoľvek súpera,“ uviedol Lalande.

Jeden z ofenzívnych lídrov bieloruského mužstva Sergej Kosticyn po súboji neznížil výkona súpera. „Nemôžem povedať, že Američania hrali zle v defenzíve. To my sme boli silní v útoku,“ poznamenal.

Napriek prehre nevládlo v americkom výbere sklamanie. Mladík Jack Eichel, vo štvrtok autor dvoch asistencií, pripísal neúspech horšej hre svojho mužstva. „Nie každý zápas musí vyjsť na sto percent, toto bol jeden z príkladov. V stretnutí proti Bielorusom sa nám veľmi nedarilo, našťastie už v piatok večer máme šancu na revanš v súboji s Dánmi. Dnes sa nám nedarilo kontrolovať puk a súper to dokonale využil,“ poznamenal Eichel.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #americká hokejová reprezentácia #bieloruská hokejová reprezentácia
Načítavajú sa športové výsledky...