Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meszároš: Puk si doma vystavím na čestné miesto

Nie je žiaden ostrostrelec. Tridsaťosem zápasov márne čakal na prvý gól v národnom tíme. Zlom prišiel v nedeľu proti Bielorusom.

04.05.2015 16:18
Andrej Meszároš, Dominik Graňák, radosť Foto: ,
Hrdina zápasu Andrej Meszároš (vľavo) sa teší s Dominikom Graňákom.
debata

Najprv v 53. min vyrovnal na 1:1 a o necelých desať minút rozhodol v predĺžení o dvoch bodoch pre hokejistov Slovenska.

„Skvelý pocit. Som rád, že som konečne strelil gól v reprezentácii. Dokonca dva. No ešte radšej som, že sme vyhrali. O to sú aj moje góly cennejšie,“ vravel 29-ročný obranca Andrej Meszároš, jeden z lídrov slovenskej obrany na majstrovstvách sveta v Ostrave.

Čo s vami urobia dva góly v jednom zápase?
Takýto zápas dokonale zdvihne sebavedomie. Mne aj celému mužstvu. Dúfam, že budeme takto pokračovať aj naďalej.

Spoluhráči vám zobrali puk, s ktorým ste si otvorili strelecké konto v národnom tíme. Kam ste si ho schovali?
Zatiaľ len do tašky. Aby mi nikam nezmizol (smiech). Doma si ho vystavím na čestné miesto.

Keď ste v NHL koncom marca strelili dva góly v stretnutí s Coloradom, tak ste si to v ďalšom zápase zopakovali. Môžeme od vás čakať dva góly aj v sieti Slovinska?
(smiech) To veru neviem. Bodaj by ste mali pravdu. No je úplne jedno, kto strelí góly – či útočník, alebo obranca. Dôležitá je tímová spolupráca a najmä – aby sme vyhrávali. Individuálne štatistiky idú bokom.

Z oboch gólov ste sa krásne tešili. Vždy máte takú veľkú radosť?
To nie. Dať gól v reprezentácii je úplne iný pocit. Navyše, sme skoro doma a vládne tu fanúšikovská eufória. Na štadióne som mal veľa rodinných príslušníkov a kamarátov. Nevedel som, čo mám robiť, tak som sa po prvom od radosti hodil o mantinel. Pri druhom som si počkal na spoluhráčov.

Patríte medzi lídrov obrany. Aj preto si dovolíte viac podporiť útok?
Pri víťaznom góle som videl otvorený priestor, tak som si doň nakorčuľoval. Tomáš Tatar mi pekne nahral a padlo to dnu. Obrancovia nemôžu ísť bezhlavo hore a tlačiť sa do plných. Musíte si nájsť správny čas i miesto a vtedy podporiť útok.

Až štyri z piatich gólov zatiaľ strelili obrancovia. Náhoda?
Snažíme sa strieľať od modrej a zatiaľ to tam padá. Útočníci robia dobrú prácu pred bránkou, clonia súperovým brankárom vo výhľade.

Ako sa vám pozdával výkon mužstva v úvodných dvoch stretnutiach?
Máme za sebou ťažké zápasy. Najmä prvý býva na každom turnaji veľmi náročný. Museli sme zvládnuť dve stretnutia v rýchlom slede, čo je na veľkej ploche, a navyše na šampionáte, extra náročné. Zvládli sme to k spokojnosti. Hoci nemáme šesť bodov, len štyri. Každé víťazstvo sa cení. Dôležité môžu byť aj vzájomné zápasy.

Teraz reprezentáciu opäť čakajú dva zápasy za dva dni. Čo očakávate od súperov?
Každé mužstvo na majstrovstvách sveta má svoju kvalitu. Slovinci aj Nóri budú nepríjemní, ale my máme vynikajúcu partiu a dobrých korčuliarov, takže si veríme. Musíme hrať aspoň tak ako doteraz a pridať k tomu lepšiu koncovku.

Ako si užívate parádnu atmosféru v hľadisku?
Je neskutočná. Naši diváci sú skvelí. Povzbudzujú nás, aj keď prehrávame, čo je základ. Vyhecuje nás to, neskladáme zbrane. V oboch zápasoch sme prehrávali a podarilo sa nám ich otočiť aj vďaka divákom.

Trúfnete si porovnať súčasnú atmosféru v ostravskej aréne s tou spred jedenástich rokov?
Aj vtedy to bolo perfektné, ale už si na to až tak dobre nepamätám. No myslím si, že teraz je to ešte o kúsok lepšie. Vidieť, že Slovensko má perfektných fanúšikov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Meszároš