Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Crosby si zvyká na širšie klzisko. Zaujal trestným strieľaním

Kanadský hokejista Sidney Crosby si po piatkovom prvom súboji na majstrovstvách sveta v Prahe proti Lotyšsku (6:1) pochvaľoval atmosféru a bol spokojný aj so svojím výkonom.

02.05.2015 09:46
Crosby Foto: ,
Najväčšia hviezda Kanady Sidney Crosby (vľavo).
debata

Proti pobaltskému tímu bol najaktívnejším strelcom s piatimi pokusmi a pripísal si aj dva kanadské body (1+1).

„Bolo dobré, že sme sa skoro dostali do vedenia. Máme v tíme veľa hokejistov, ktorí spolu hrajú prvýkrát. Ešte sa potrebujeme zlepšiť, ale dnes sme dobre korčuľovali a nerobilo nám problém utvárať si šance,“ uviedol v rozhovore pre Hokej.cz Crosby.

Kanaďania si po príchode do Európy musia zvykať na širšie klziská. Hraciu plochu v Prahe s maximálnymi povolenými rozmermi označujú mnohí za letisko. „Je to trochu iná hra. Musíme sa viac sústrediť na pohyb, zachádzať do rohov. Treba sa prispôsobiť, ale máme veľmi rýchly tím, takže by sme to mali využiť,“ povedal Crosby, ktorý je na svojich druhých majstrovstvách sve­ta.

Premiéru mal v Rige 2006, kde ani jeho 16 bodov (8+8) nestačilo Kanade na medailu. Teraz má šancu stať sa členom tzv. Triple Gold Clubu. Dvadsaťsedemročný útočník už má doma Stanleyho pohár i dve zlaté olympijské medaily.

V piatok proti Lotyšom dokázal Crosby skórovať z trestného strieľania, ku ktorému sa dostal v poslednej minúte. „Na trestné strieľania často nechodím. Je fajn, že som skóroval. Dúfam, že sa budem na turnaji stále zlepšovať,“ dodal pre hokej.cz kanadský kapitán.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sidney Crosby #kanadská hokejová reprezentácia