Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzi túžia napodobniť vlaňajšok, Rusi reprízu nepripúšťajú

Kompletná silná šestka, domáci výber Bieloruska a najpríjemnejšie prekvapenie doterajšieho priebehu šampionátu Francúzsko obstarajú štvrťfinále majstrovstiev sveta v hokeji v Minsku.

22.05.2014 09:14
hokejisti Francúzska, radosť, Stephane Da Costa Foto: ,
Francúzska radosť z gólov v sieti Kanady.
debata

Papierovo slabších súperov majú proti sebe doposiaľ suverénni Rusi a vlaňajší šampióni Švédi. Rusi nastúpia proti Francúzom s jednoznačným cieľom predĺžiť víťaznú šnúru a zároveň sa rehabilitovať za vlaňajšiu nečakanú prehru s týmto súperom v základnej skupine (1:2). Reprezentanti krajiny „Galského kohúta“ už na turnaji zdolali Kanadu i Slovensko a nemali ďaleko ani k prekvapeniu na účet Česka. Prehra v záverečnom zápase základnej fázy (4:5 pp) ich mrzí o to viac, že sa v prvom kole play off mohli vyhnúť Rusku.

„Sme unavení a sklamaní. No dobre si oddýchneme a najbližší duel si poriadne užijeme,“ sľúbil už po utorňajšom súboji jeden z lídrov mužstva Antoine Roussel.

Švédi narazia vo večernom stretnutí v Minsk Arene na plným štadiónom hnaných domácich, ktorí v utorok potrápili i Rusov. Podľahli im 1:2. „Na mojich chlapcov som hrdý. Celá krajina je na nich hrdá. Odohrali dva náročné zápasy v priebehu dvoch dní,“ chválil Bielorusov tréner Glen Hanlon. „Fanúšikovia nám veľmi pomáhajú. Vďaka nim sme v zápasoch vo výhode. Povzbudzujú nás bez ohľadu na stav skóre. Sú úžasní,“ cituje oficiálna stránka turnaja obrancu Kirilla Gotovca. „Doteraz som nič podobné nezažil. Oni sú náš šiesty hráč na ľade,“ doplnil ho útočník Geoff Platt.

Česi sa vo štvrťfinále vyhli Rusom a proti USA chcú odplatu za Soči. „Je lepšie nastúpiť v prvom kole play off proti USA, než keby sme hrali s Ruskom s Ovečkinom, Malkinom a ostatnými hviezdami,“ priznáva obranca Ondrěj Nemec. Kapitán Tomáš Rolínek však pre české médiá upozorňuje: „Šance vo štvrťfinále sú vyrovnané. Musíme zahrať dobre ako tím.“

Poslednú dvojicu tvoria Kanaďania a Fíni, ktorým museli do štvrťfinále pomôcť Švajčiari výhrou nad Lotyšskom.

debata chyba
Viac na túto tému: #ruská hokejová reprezentácia #MS 2014 v hokeji #francúzska hokejová reprezentácia