Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to veľká, ale potrebná facka, vravel nahnevaný Jágr po prehre s Dánskom

Česká hokejová reprezentácia na majstrovstvách sveta v Minsku v sobotu prvýkrát v histórii prehrala s Dánskom, hviezdny útočník Jaromír Jágr ale verí, že nečakaný neúspech tím nabudí do ďalších zápasov.

17.05.2014 20:03
Jaromír Jágr, Simon Nielsen Foto: ,
Český útočník Jaromír Jágr prekonáva dánskeho brankára Simona Nielsena. Hviezdny veterán však neskôr v nájazdoch neuspel.
debata (3)

V určitom zmysle je to navyše ďalšia paralela so šampionátom v roku 2010 v Nemecku, kde Česi prehrali s Nórskom a potom sa vzchopili a nečakane získali titul.

„Je to veľká, ale potrebná facka,“ povedal Jágr novinárom. Česi viedli ešte päť minút pred koncom riadneho hracieho času 3:1, ale nakoniec prehrali po nájazdoch. „Aj keď sme viedli 3:1, Dáni mali veľa šancí a pokojne mohli byť vo vedení oni. Je ale pravda, že stav 3:1 sme mali ubrániť, ale neurobili sme to. Dostali sme góly, urobili veľa chýb v obrane,“ konštatoval štyridsaťdvaročný útočník.

V českom tíme je na MS niekoľko neskúsených hráčov, podľa Jágra to ale nie je hlavný problém. „Nepomáhajú si. To, že nemajú skúsenosti, je jedna vec. Ale všade hráme jeden na jedného, navzájom si nepomáhame. Jeden hráč hrá a štyria sa na neho pozerajú. Takto sa nedá hrať na žiadnej úrovni. Zbytočne sa nadrieš a nič z toho nie je,“ hneval sa Jágr.

odkaz
Bielorusko, pútanie

Jágr sa podieľal na oboch českých góloch v prvej tretine. Najprv v piatej minúte asistoval pri presnom zásahu Jakuba Klepiša, v siedmej minúte sám zvýšil na 2:0. Nakoniec bol aj jedným z aktérov nájazdov, no svoj pokus nepremenil. „Určil ma tréner. A predsa mu nepoviem, že nejdem. To by bolo smutné,“ povedal Jágr, ktorý išiel ako tretí v poradí. Brankár Simon Nielsen ale jeho strelu vyrazil.

Pred štyrmi rokmi po neúspechu proti Nórsku mal Jágr príhovor k spoluhráčom. Teraz nič podobné zrejme nechystá. „Musíme hlavne vyhrať ďalšie dva zápasy,“ povedala hviezda New Jersey.

Uvedomuje si však, že proti Nórsku a Francúzsku musia Česi hrať výrazne lepšie ako v sobotu. " Vyhráme jedine vtedy, keď sa zlepšíme. Aj keby sme dnes nejakým spôsobom vyhrali a hrali rovnako ďalšie zápasy, tak by sme sa potom rovnako zbalili a išli domov. Je smutné si to hovoriť, ale všetko zlé je na niečo dobré. Ak nás toto neprebudí, potom už nič," dodal Jágr.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #česká hokejová reprezentácia