Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekordér Seger debutoval v reprezentácii proti Slovensku

Švajčiarsky hokejový obranca Mathias Seger sa stal rekordérom majstrovstiev sveta, keď na svojom konte má účasť už na šestnástich turnajoch elitnej kategórie.

16.05.2014 15:51
Mathias Seger Foto: ,
Mathias Seger (vľavo) v súboji s nemeckým útočníkom Thomasom Oppenheimerom.
debata

Tridsaťšesťročný bek debutoval na MS v roku 1998 ako dvadsaťročný mladík a odvtedy chýbal len na šampionáte v Rusku 2007. O maximum sa Seger doteraz delil s fínskym obrancom Petterim Nummelinom.

Švajčiar okrem štartu na šestnástich turnajoch MS účinkoval aj na štyroch ZOH. Prvý duel Švajčiarov na tohtoročných MS proti Rusku bol pre Segera jubilejným 100. na seniorských svetových šampionátoch. "S hokejom som začal ako päťročný v Uzwile.

Hrali ho aj môj brat a otec," uviedol pre oficiálny web šampionátu Seger, ktorý v seniorskej reprezentácii debutoval proti Slovensku. „Spomínam si na svoj prvý zápas v národnom tíme. Bolo to v roku 1997 proti Slovákom a dal som si vtedy vlastný gól,“ priznal sa 36-ročný obranca.

Rodák z Ermatingenu nezabudol ani na svoju premiéru na majstrovstvách sveta. „Šampionát sa hral v Zürichu a Bazileji. Bola to veľká skúsenosť pre mňa aj celý švajčiarsky hokej. Vtedy sme vyhrali len dve stretnutia a skončili na výbornom 4. mieste, čo by pri súčasnom formáte MS nebolo možné,“ zalovil v pamäti Seger.

debata chyba
Viac na túto tému: #švajčiarska hokejová reprezentácia #Mathias Seger