Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Laco: Všetko máme vo svojich rukách

Kým na hlavnej ploche v Čižovka aréne vrcholil zápas Francúzsko - Taliansko (1:2), hokejisti Slovenska sa na tréningovej ploche pripravovali na oficiálne fotenie. Napokon sa nekonalo, neprišiel fotograf, čo vyvolalo aj zábavné situácie. Aspoň ostalo o pár minút viac času na tréning pred dnešným dôležitým zápasom proti Francúzsku.

12.05.2014 10:00
Hokejisti Slovenska, tréning Foto: ,
Hokejisti Slovenska počas nedeľného tréningu.
debata

„Podľahlo Taliansku? Vážne? To je pre nás dobré, nie?“ – zareagoval útočník Tomáš Tatar. S dôvetkom, že Slováci sa musia spoliehať sami na seba. „S naším talentom musíme Francúzsko i Taliansko zdolať,“ zdôrazní presvedčivo.

Útok Pánik, Viedenský, Tatar, ktorý pred piatimi rokmi zažiaril na svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov, poslal tréner Vladimír Vůjtek na ľad proti Kanade, no gólovo sa nepresadil.

„Útočníci sú na to, aby strieľali góly. Nedali ich. Spokojný som s tým, ako sa herne prejavovali, ale do koncovky sa nedostali,“ konštatoval tréner. Tatar súhlasí: „Je náročné dať sa po piatich rokoch opäť dohromady. Hrať spolu je zábava, oprašujeme niekdajšie väzby. Musíme sa ešte viac zohrať, hru zjednodušiť. Verím, že prídu aj góly. Škoda bodov, na ktoré sme siahali, ale sme ich nezískali. Je čo zlepšovať, ani ja som sa necítil najlepšie. Začiatok turnaja je za nami, teraz vstupujeme do najdôležitejšej fázy. Prichádzajú zápasy, v ktorých nesmieme zaváhať,“ pripomenie.

Tréner Vůjtek vyslovil s doterajšími výkonmi zadržiavanú spokojnosť. „Mužstvo odovzdalo maximum, čo v ňom je. Máme mladý tím, oba zápasy boli veľmi náročné. Pri tom, ako sa vyvíjali, sme však mohli získať aj viac bodov,“ narážal na vyrovnávajúci gól Česka v samom závere.

„Jeden bod sa nám nemáli, nejaký sme chceli, získali sme ho. Keď dve minúty pred koncom vediete o gól, držíte súpera na dištanc od bránky a potom príde chybička, ktorú skúsení hráči využijú, tak to mrzí. Aj proti Kanade sme inkasovali rozdielový gól, keď sme vyrovnali hru. Možno to bola druhá strela súpera na bránku. Predchádzalo jej zlé striedanie, trochu sme prepadli a silné tímy takéto zaváhania potrestajú.“

Z čoho vyplývala strata jednogólového náskoku v oboch zápasoch?

„Zo sily súperov. Kanada je na puku veľmi silná. Prvé dve tretiny sme hrali dobre, viac ráz nás podržal brankár Laco. Mrzí, že keď sme vyrovnali hru, súper už nebol taký agresívny – a vtedy sme dostali druhý gól, ktorý rozhodol. Už sme nemali silu zvrátiť priebeh dovtedy otvorenej partie.“

Slováci včera trénovali v rovnakom zložení ako končili sobotňajšie stretnutie proti Kanade. „V bránke bude Laco, definitívnu zostavu určíme v deň zápasu. Čaká nás náročné stretnutie. Francúzi zdolali Kanadu, veľmi sa mi v tom zápase páčili. Hrali veľmi dobre, jednoducho, korčuliarsky favoritovi stačili, tlačili sa do bránky. A že podľahli Taliansku? To svedčí o veľkej vyrovnanosti tímov na našej úrovni,“ konštatuje Vůjtek.

Akú dôležitosť pripisuje dnešnému zápasu proti Francúzsku?

„Navzájom sa poznáme, v príprave sme najbližšieho súpera raz zdolali, raz sme mu podľahli. Oba tímy vtedy nehrali v najsilnejšom zložení. Keď na tomto šampionáte chceme niečo uhrať, musíme vyhrať. Predpokladá to hrať viac než na sto percent.“

A brankár Laco dodáva: „Všetko je v našich rukách.“

odkaz
Bielorusko, pútanie

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco #Vladimír Vůjtek #slovenská hokejová reprezentácia #Tomáš Tatar #MS v hokeji 2014