Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Šatan: Pri góle Slobodu som len clonil brankárovi

Slovenská hokejová reprezentácia v sobotňajšom zápase na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku proti Kanade podobne ako v piatok siahala na dobrý výsledok, no napokon sa jej proti zámorskému súperovi nepodarilo bodovať.

11.05.2014 08:40
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata

Tím SR proti favoritovi od 33. min viedol presným zásahom Karola Slobodu, no ešte pred druhou sirénou inkasoval z hokejky J. Warda a v tretej dvadsaťminútovke Ján Laco dostal ďalšie tri góly. Kapitán Slovákov Miroslav Šatan po stretnutí priznal, že jeho tím proti Kanade predviedol lepší výkon ako v piatok proti Česku.

„Myslím si, že dnes sme dve tretiny hrali dobre, no v závere sme urobili chyby. Neviem, či to bolo našou neskúsenosťou, no na konci sme duel zase pustili. Nemyslím si, že nám chýbali fyzické sily, skôr pokoj v závere. Akási nervozita a zbytočné chyby z našej strany, čo silný súper ako Kanada dokáže využiť,“ povedal pri odchode do šatne 39-ročný krídelník.

Po dvoch dueloch proti lepším oponentom má družstvo SR na svojom konte jeden bod. „Keď sme sa pred turnajom pozerali na rozpis, málokto nás v prvých dvoch dueloch považoval za favoritov. Omnoho dôležitejšie zápasy pre nás ešte len prídu. V nich musíme ‚urobiť‘ nejaké body, keď chceme splniť cieľ, ktorý sme si dali. Dúfam, že sme si ušetrili góly na ďalšie zápasy, kde ich budeme potrebovať,“ pokračoval ostrieľaný útočník s bohatým skúsenosťami aj zo zámorskej NHL.

V sobotňajšom súboji proti Kanade práve Šatan dlho figuroval ako autor slovenského gólu, no presný zásah napokon v štatistikách prisúdili obrancovi Slobodovi. „Pri tej akcii som iba clonil brankárovi, preto som bol u rozhodcov zmeniť autora presného zásahu, lebo som sa puku vôbec nedotkol,“ priznal sa odchovanec hokeja v Topoľčanoch.

Po dvoch náročných dueloch majú Slováci v nedeľu voľno a v pondelok o 15.45 h SELČ nastúpia proti výberu Francúzska. Šatan si stále pamätá na duel proti tomuto súperovi na MS 2012, kde slovenský tím získal strieborné medaily. „Pred dvomi rokmi sme s nimi mali prestrelku 5:4, bol to ťažký zápas. V piatok sa Francúzi postarali o zatiaľ najväčšie prekvapenie turnaja, keď zdolali Kanaďanov. Nebude to ľahký súper, no máme deň na oddych a prípravu na zápas, v ktorom musíme bodovať,“ poznamenal Miroslav Šatan.

Kapitána slovenského výberu milo prekvapila atmosféra v hľadisku minskej haly Čižovka. „Viac ako polovica ľudí boli Slováci. Pripomína mi to majstrovstvá sveta v Česku, tam bola podobná atmosféra,“ doplnil Šatan.

odkaz
Bielorusko, pútanie
debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #MS v hokeji 2014