Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanadská chvíľka s Martinom Marinčinom

Zo slovenských obrancov pôsobí zo súčasného národného tímu v NHL len Martin Marinčin.

10.05.2014 14:00
Martin Marinčin Foto: ,
Martin Marinčin.
debata

Hokejisti z NHL spravidla patria k oporám mužstva. Ste stotožnený s takouto pozíciou?
Nepociťujem to tak, že by som mal byť jedným z lídrov. Snažím sa byť uvoľnený, hrať najlepšie ako viem a urobiť všetko pre mužstvo.

Na nedávnom olympijskom turnaji v Soči Slovensko vysoko podľahlo USA. Je to pomyselná výstraha pred zápasom proti Kanade?
V Minsku máme iné mužstvo, bude to iný zápas. Kanada je favorit, pokúsime sa prekvapiť. Na olympijskom turnaji boli v tíme viacerí starší a skúsenejší hráči. Pozorne som si ich všímal, veľa som nehovoril. Teraz je väčšina chalanov mladších, spolu sa zhovárame o všeličom možnom. V šatni je pohoda.

Súpisku Kanady máte už naštudovanú?
Áno, všimol som si, že z Edmontonu je tam brankár Ben Scrivens, môj klubový spoluhráč.

Už ste povedali chalanom z reprezentácie, kde má slabé miesto?
To ťažko určiť, je to dobrý brankár, podáva kvalitné výkony. Neraz nás v zápasoch NHL podržal. Proti San Jose si utvoril rekord – vychytal nulu pri päťdesiatich zákrokoch. Trochu mi pripomína nášho Jana Laca.

Môže byť väčšie klzisko výhodou pre Slovákov?
Môže, ale musíme k tomu prispieť aj my aktívnou hrou. Na väčšom klzisku sa bude viac korčuľovať. Možno bude aj trošku viac času na riešenie herných situácií než na užších plochách v zámorí. Sám som zvedavý, ako sa bude zápas proti Kanade vyvíjať a odohrávať.

Vraví sa, že tímy zo zámoria sa v turnajoch pomalšie rozbiehajú. Je lepšie hrať proti Kanade v úvode turnaja – alebo je to jedno?
Ja to tak neberiem. Vyšlo to tak, že v úvode hráme proti dvom silným súperom. Pre nás je to veľká výzva, aby sme sa pokúsili proti nim bodovať.

V čom to bude iný zápas ako proti Česku?
Česi majú radi kombinačný hokej, podobne ako aj my, hrajú pestrejšie. Kanaďania jazdia hore dolu, zrážajú sa. V tom je najväčší rozdiel. Vyznávajú iný štýl hokeja.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Marinčin #MS v hokeji 2014