Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Laco verí, že výkon z Popradu zopakuje reprezentácia aj v Minsku

Popradskí diváci si v sobotu na hokeji po dvoch rokoch opäť vyskúšali skandovanie mena Ján Laco.

27.04.2014 11:20
Ján Laco Foto: ,
Oporou tímu bol brankár Ján Laco.
debata

Bývalý brankár niekdajšieho tímu Kontinentálnej hokejovej ligy HC Lev Poprad pustil za svoj chrbát len jeden puk z 32 striel súpera a výraznou mierou sa zaslúžil o tesné víťazstvo Slovákov v príprave nad Fínmi 2:1. Vďační fanúšikovia, ktorí zaplnili popradský zimák do posledného miesta, mu neraz tlieskali aj v stoji.

„Sú to príjemné pocity hrať opäť pred plným štadiónom v Poprade. Aj sme si v šatni po zápase povedali, že toto bol výkon, ktorým sme divákov potešili a ktorý by sme mali predvádzať aj na majstrovstvách sveta v Bielorusku,“ uviedol 32-ročný rodák z neďalekého Liptovského Mikuláša.

Najmä v prvej polovici stretnutia sa Laco v bránke nenudil. Fínske rýchliky na korčuliach sa často dostávali do jeho blízkosti, ale skúšali to aj strelami z diaľky. V jednom prípade puk smerujúci za bránkovú čiaru vykopol v poslednej chvíli korčuľou, v ďalšom mu zasa pomohla žŕdka. „Mali sme aj šťastie, ale keď sa snažíte, to šťastie treba, aby ste boli úspešní,“ priznal Laco. Brankár Donbasu Doneck sa zatiaľ javí ako jasná jednotka pre svetový šampionát v Bielorusku. Laco stál v bránke vo všetkých troch víťazných zápasoch, ktoré zatiaľ Slováci odohrali v príprave na majstrovstvá sveta. Vychytal výhry proti Rusom (4:3), vo Francúzsku (3:1) aj aktuálne proti Fínom (2:1).

„Každé víťazstvo dodá sebavedomie, najmä nad takým kvalitným tímom, akým disponujú Fíni. Dúfam, že aj v Bielorusku budeme hrať s takým nasadením a chuťou ako v Poprade proti Fínom,“ dodal Laco.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco