Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reprezentáciu doplní Jurčina, otázny je Šatan

Slovenskí hokejisti v príprave na blížiace sa majstrovstvá sveta už naznačili, že vedia aj víťaziť, ale musia ešte výrazne popracovať na disciplíne.

14.04.2013 19:13
hokej,  Vladimír Vůjtek Foto:
Vladimír Vůjtek so zverencami.
debata (2)

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka po piatkovej výhre 3:0 v Žlobine nad Bieloruskom v sobotu podľahli v Bobrujsku rovnakému súperovi 3:4. Nielen v Bielorusku, ale aj predtým v dvoch zápasoch vo Švédsku Slováci často vysedávali na trestnej lavici.

„Chlapci sa už na ľade lepšie pohybovali, negatívom je však príliš veľa faulov. Je pravda, že sme hrali štyri zápasy vonku, ale niektoré zákroky boli zbytočné. Vyplynuli z toho, že sme korčuliarsky nestíhali, potiahli súpera hokejkou. Dvakrát sme hrali v oslabení pre vyhodenie puku do hľadiska, čo nás v druhom zápase v Bielorusku stálo lepší výsledok,“ hodnotil po návrate tréner Vůjtek.

V sobotu Slováci prehrávali už 0:3, v poslednej tretine však zdramatizovali zápas a v hre bez brankára sa pokúsili vyrovnať. Tri góly zo štyroch inkasovali v oslabení.

S tímom sa rozlúčil mladý obranca Peter Čerešňák, ktorý zbieral v Bielorusku prvé skúsenosti so seniorskou reprezentáciou a útočník Juraj Majdan. V stredu sa k mužstvu pridá obranca fínskeho Lukko Rauma Milan Jurčina a tréneri očakávajú vyjadrenie Miroslava Šatana.

Tridsaťosemročný útočník nehral od novembra minulého roka, keď sa zranil po zrážke so Zdenom Chárom v súboji KHL medzi Levom Praha a Slovanom Bratislava. Šatan však v ostatnom čase intenzívne trénuje.

„Záleží na Mirovi, ako sa cíti, či mu zdravotný stav umožní ísť na majstrovstvá. Pokiaľ viem, tak veľmi chce,“ komentoval Vůjtek. V utorok by sa mal vrátiť k tímu Tomáš Záborský a definitíva padne o účasti brankára Jána Laca na šampionáte.

Slovákov čakajú ďalšie dva prípravné zápasy proti Česku – vo štvrtok v Prahe a v sobotu v Bratislave. „Zloženie formácií, ako hrali v Bielorusku, určite nie je definitívne. Žiadna nevyzerá ešte podľa našich predstáv a do poslednej chvíle ešte budeme čakať na hráčov, ktorí sa uvoľnia v zámorí,“ dodal český kouč.

2 debata chyba