Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti hrajú v Bielorusku. Výhra povzbudí, vraví kouč

Po dvoch prehrách so Švédskom (1:6 a 1:5) si slovenská hokejová reprezentácia otestuje výkonnosť v Bielorusku. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka nastúpia proti domácemu výberu v piatok o 18.00 v Žlobine a v sobotu o 16.00 v Bobrujsku.

12.04.2013 10:30
Vladimír Vůjtek Foto:
Zamyslený tréner Vladimír Vůjtek.
debata

„Samozrejme, že každé víťazstvo v príprave povzbudí, dodá elán. Zatiaľ sme však nič nezbabrali, hoci výsledky zo Švédska sú hrozivé. Radi by sme nadviazali na výkon z dvoch tretín druhého zápasu na severe. Tréningy sa mi páčili. Uvidím, ako sa nám to podarí preniesť do hry,“ povedal tréner Vůjtek pred odchodom do Bieloruska.

V porovnaní s dvoma zápasmi v Škandinávii opustila káder dvojica Štajnoch a Tybor, pribudol skúsený center Jozef Stümpel a mladý obranca Peter Čerešňák.

„Stümpel by mal plniť v kabíne tie úlohy, čo vlani na šampionáte Handzuš a Chára. Mal by patriť k lídrom, dodať mužstvu energiu. Myslím, že to dokáže, všetci ho uznávajú,“ uviedol Vůjtek. Slováci sa s Bielorusmi naposledy stretli minulý rok na majstrovstvách sveta v Helsinkách a vyhrali 5:1. Vo výbere trénera Andreja Skabelku dominuje osem hráčov z Dynama Minsk, aj ostatní pôsobia v KHL, alebo v bieloruských kluboch.

„Zápasy proti nim sú vždy vyrovnané. Hrajú ruským štýlom, skôr technicky než tvrdo. Očakávam, že budú dobre korčuľovať a kombinovať,“ charakterizoval súpera Vůjtek. Veľké sklamanie prežívali Bielorusi vo februári, keď nezvládli turnaj olympijskej kvalifikácie. Po prehre 2:4 so Slovinskom si miestenku v Soči vybojoval ich premožiteľ.

Oba prípravné zápasy Bielorusko – Slovensko vysiela naživo televízia Dajto.

Zostava Slovenska
Mezei, Ďaloga – Surový, Stümpel, Radivojevič
Mihálik, Švarný – Miklík, Bližňák, Sýkora
Sersen, Vydarený – Bartek, Kukumberg, L. Hudáček
Sloboda, Brejčák – Majdan, Daňo, Ölvecký
Čerešňák, Štastný, Vandas
Brankári Janus a Staňa

© Autorské práva vyhradené

debata chyba