Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záborský do Bieloruska necestuje, ale cíti sa lepšie

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek oznámil, že v príprave na MS už nepočíta s Martinom Štajnochom a útočníkom Radoslavom Tyborom.

10.04.2013 15:56
Tomáš Záborský, hokej Foto:
Tomáš Záborský na tréningu.
debata (1)

„Hráčov sledujeme počas celej sezóny. Niekto môže v záverečnej fáze prípravy prekvapiť a zaujať, ale u nich sme väčší posun nezaznamenali,“ odôvodnil rozhodnutie Vůjtek. Na dva prípravné zápasy proti Bielorusku necestuje ani zranený brankár Ján Laco (definitíva o jeho účasti na MS padne budúci utorok) a útočník Tomáš Záborský. Ten síce absolvoval s tímom oba tréningy, ale ešte stále má problémy s boľavým chrbátom.

„Prvých desať-pätnásť minút to bolo fajn, ale potom sa chrbát opäť ozval. Nie je to ideálne, bolesť ma obmedzuje pri streľbe či osobných súbojoch, ale cítim progres, zlepšenie. S trénerom som sa dohodol, že zostanem doma, aby som sa stopercentne vyliečil. Pokiaľ chrbát nedrží, je zbytočné riskovať vážnejšie zranenie,“ uviedol útočník Avandgardu Omsk. Či nastúpi na budúci týždeň proti Česku, si Záborský netrúfal odhadnúť. „Dúfam. Na šampionát chcem ísť, to som povedal hneď. Snažíme sa spraviť všetko, aby som bol fit.“

V piatok nastúpia Slováci proti Bielorusom v Žlobine o deň neskôr v Bobrujsku. Tréneri chcú vidieť v akcii všetkých 25 hráčov. Po jednom zápase odchytajú aj obaja brankári – Rastislav Staňa a Jaroslav Janus.

Nominácia do Bieloruska

Brankári: Janus (Slovan Bratislava), Staňa (CSKA Moskva). Obrancovia: Brejčák (HC Litvínov), Čerešňák (Peterborough), Ďaloga (Pardubice), Mezei (Jekaterinburg), Mihálik, Sersen, Švarný (všetci Slovan), Sloboda (Vítkovice), Vydarený (České Budějovice). Útočníci: Bartek (Pardubice), Bližňák, Daňo, L. Hudáček, Kukumberg, Miklík, Ölvecký, Šťastný (všetci Slovan), Majdan (Litvínov), Radivojevič (Spartak Moskva), Sýkora (Banská Bystrica), Vandas (Poprad), Stümpel (Nitra), Surový (Lev Praha).

1 debata chyba