Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čas je najlepší lekár, platí pre Laca i Záborského

Tréneri si od nich veľa sľubovali, no oboch zatiaľ sužujú zdravotné problémy. Brankár minuloročného strieborného tímu z Helsínk Ján Laco má problémy s kolenom a najproduktívnejšieho slovenského hráča KHL Tomáša Záborského trápi chrbát.

09.04.2013 20:10
Tomáš Záborský, hokej Foto:
Tomáš Záborský na tréningu.
debata

Zatiaľ čo Lacov stav sa príliš nezlepšuje, počas týždňa bude naďalej rehabilitovať a pracovať len s kondičným trénerom Romanom Švantnerom, Záborský sa v utorok po dvoch týždňoch pripojil k mužstvu a absolvoval aj tréning na ľade. Ani v jeho prípade však nie je isté, či v piatok alebo sobotu nastúpi v aspoň jednom z dvojice prípravných duelov v Bielorusku.

„Ján Laco má vnútrokĺbové poškodenie kolena. Napriek tomu, že magnetická rezonancia dvakrát nepotvrdila vážnejšie problémy, pretrvávajú u neho subjektívne ťažkosti. Nemôže zatiaľ trénovať, čaká ho ešte týždeň liečby a na budúci týždeň sa rozhodneme. Aj v jeho prípade platí, že čas je najlepší lekár,“ vysvetlil Jozef Kubašovský, lekár slovenskej reprezentácie. Gólmana Donbassu Doneck veľmi mrzí, že mu zdravotné patálie neumožňujú vrátiť sa medzi kamarátov na ľad. Verí, že sa v priebehu týždňa dá do poriadku.

„Zatiaľ sa necítim tak, aby som mohol ísť na ľad. Skúsime to zaťažovať s kondičným trénerom a uvidíme, ako sa bude koleno správať. Som optimista. Na budúci týždeň už tréneri, ale aj ja, potrebujú vedieť, v akom som stave a či so mnou môžu počítať,“ prezradil Laco. Záborského brzdí zápal v chrbte, napriek zlepšeniu stavu stále nie je stopercentne pripravený.

„Pomohla mi injekcia vo Fínsku, kde som bol na vyšetreniach. Prvá, ktorú som dostal ešte v Rusku, totiž nezabrala. Svoj stav nechcem veľmi konzultovať s ruskými lekármi, úroveň zdravotníctva tam nie je na vysokej úrovni. Agent mi vybavil návštevu lekára IFK Helsinki. Na chrbát sa mi pozreli odborníci a našťastie zistili, že nemám žiadne problémy so stavcami alebo platničkami. Bolesť mi už teraz nevystreľuje do nohy, no lokálne ju cítim. V posilňovni nie, ale na ľade pri streľbe áno. Cez víkend som to skúšal v Trenčíne a nebolo to ideálne,“ uviedol dvadsaťpäťročný kanonier.

Hoci Záborský nevie odhadnúť, ako zareaguje chrbát na zvýšenú záťaž, verí, že na majstrovstvách sveta vo Švédsku a Fínsku nebude chýbať. „Do šampionátu je stále ďaleko, preto verím, že sa dám dokopy. Prvé odhady po zranení hovorili o dvoj až trojtýždňovej pauze. Budem to konzultovať s trénermi aj lekármi,“ vraví. O tom, či pocestuje hráč Omska s tímom do Bieloruska, sa rozhodne až po stredajšom tréningu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba