Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rebríček sily: Slovákom patrí štrnásta priečka

Slovenskej hokejovej reprezentácii patrí po troch hracích dňoch 76. majstrovstiev sveta vo Fínsku a Švédsku v rebríčku sily, ktorý zostavujú autori internetovej stránky IIHF.com, štrnáste miesto.

07.05.2012 14:19
Slovensko, smútok Foto:
Sklamaní hokejisti Slovenska.
debata (6)

Lídrami sú Rusi pred Švédmi a Američanmi. Zverenci trénera Vladimír Vůjtka na šampionáte doteraz dvakrát prehrali a nezískali ani bod. V rebríčku sily za nimi figurujú už len Bielorusko a Kazachstan. Autori rebríčka sa snažia komentovať svoje hodnotenie aj vtipnou vetou. Na adresu Slovákov napísali: „Je to skoro ako pred rokom, keď si odmyslíme víťazstvo nad Slovinskom.“

Pri lídroch renkingu je krátky komentár o ruskom útočníkovi Malkinovi: „Geňa je veľmi nebezpečný muž.“ Zaujímavú skutočnosť si všimli pri výbere USA, ktorý zvíťazil nad Francúzskom a Kanadou. „Ak hovoríte po francúzsky, zdoláme vás,“ píše sa pri americkej reprezentácii, ktorú už v pondelok večer o 19.15 h SELČ čaká duel proti Slovensku.

Rebríček sily zostavujú autori iihf.com najmä pre potešenie čitateľov a odzrkadľuje napredovanie jednotlivých tímov počas šampionátu, v priebehu MS sa bude meniť.

Rebríček sily podľa iihf.com k 7. máju:

1. Rusko, 2. Švédsko, 3. USA, 4. Švajčiarsko, 5. Fínsko, 6. Kanada, 7. Česko, 8. Lotyšsko, 9. Nemecko, 10. Taliansko, 11. Francúzsko, 12. Nórsko, 13. Dánsko, 14. SLOVENSKO, 15. Bielorusko, 16. Kazachstan.

6 debata chyba