Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Granlundov famózny gól bude vo Fínsku zvečnený na poštovej známke

Najpamätnejší gólový moment nedávno skončených majstrovstiev sveta v hokeji na Slovensku, lakrosový gól fínskeho útočníka Mikaela Granlunda do siete Ruska, sa dostane vo Fínsku na poštové známky.

28.05.2011 08:30
Mikael Granlund Foto:
Mikael Granlund strieľa neuveriteľný gól do siete Ruska.
debata

Devätnásťročný mladík Granlund vošiel svojím parádnym zásahom do hokejovej histórie. Útočník IFK Helsinki, ktorý hral na svojom premiérovom svetovom šampionáte, v semifinále zaskočil ruskú obranu na čele s brankárom Barulinom. Najskôr sa elegantne zbavil dvoch obrancov (Kalinina a Kulikova), za bránkou si nabral puk na čepeľ hokejky ako na lopatu, zdvihol ho a s mladíckou drzosťou poslal pod hornú žŕdku.

GÓL MIKAELA GRANLUNDA SI POZRITE TU

Rozhodca si ešte overil, či nedošlo k porušeniu pravidla o vysokej hokejke a o chvíľu už bratislavská hala oslavovala nového hokejového hrdinu.

„Už som to skúšal, bol to pekný gól. Nijako špeciálne ho však oslavovať nebudem,“ priznal skromne Granlund, ktorý má dva bronzy zo šampionátov do 18 rokov, teraz získal svoju prvú seniorskú medailu. Budúcnosť by mal stráviť v tíme NHL Minnesota Wild, ktorý ho draftoval v roku 2010 z 9. miesta.

„Zvyčajne návrh dizajnu a príprava známky trvá šesť až dvanásť mesiacov. Chceli sme však, aby sa známka dostala čo najskôr do predaja. Aj preto sme sa rozhodli využiť fotografiu, aby sme urýchlili proces vydania,“ povedal pre YLE produktový manažér poštovej služby Itella Tommi Kantola.

debata chyba