Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hanlon: Som spokojný, máme špičkové mužstvo

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon nejavil ani po tesnej utorkovej prehre s Ruskom (3:4) známky nervozity. "Bol to dobrý zápas, dokázali sme otočiť nepriaznivý vývoj skóre," skonštatoval kanadský lodivod SR.

04.05.2011 10:49
Glen Hanlon Foto:
Glen Hanlon.
debata (25)

„Mali sme príliš veľa vylúčených hráčov. Mnoho zákrokov hokejkou išlo na spodnú časť tváre, pričom keby išli o pár centimetrov nižšie, bolo by to v poriadku. Hokej je veľmi rýchla hra a ťažko sa to ustráži. So zápasom som spokojný, hrali sme oveľa lepšie ako proti Nemecku. Je tu niekoľko špičkových tímov, my sme jedným z nich a dnes sme hrali proti ďalšiemu špičkovému tímu,“ pokračoval.

Slováci síce postúpili do osemfinálovej E-skupiny, ale bez čo len jediného bodu. V aktuálnej situácii im nemusí stačiť ani 6 bodov z nasledujúcich troch zápasov proti Česku, Fínsku a lepšiemu z dvojice tímov Lotyšsko, Dánsko. „Aj keď sme bez bodu, určite to nie je také zlé, ako keď v play-off prehrávate 0:3 či 1:3 na zápasy a ten ďalší môže byť posledný. Tu máme pred sebou ďalšie tri stretnutia,“ poznamenal Glen Hanlon, ktorý bol nadšený z výkonu Ľubomíra Višňovského.

Jeden z najlepších obrancov NHL bol napokon najvyťažovanejším slovenským hráčom, keď strávil napriek zdravotnému hendikepu na ľade 22:29 min. „Výborný výkon podal Ľubo Višňovský. Hral fantasticky, napokon strávil na ľade veľa času. Odohral zápas po dlhej dobe. A náš tím bol s ním oveľa lepší,“ podotkol Hanlon a vyslovil spokojnosť napriek štyrom inkasovaným gólom aj s výkonom gólmana Jaroslava Haláka: „Chytal dobre, predviedol niekoľko skvelých zákrokov. Nemám dôvod ho vymeniť v ďalších zápasoch.“

Herný systém turnaja teraz dáva Slovákom dva dni voľna. Prvýkrát sa v osemfinálovej E-skupine predstavia v piatok 6. mája o 20.15 h proti víťazovi D-skupiny, ktorý vzíde v stredu večer z duelu Česka s Fínskom. „Pre nás je tiež veľkou výhodou, že máme deň voľna navyše. Môžeme si oddýchnuť, využiť rôzne možnosti na relax a dostať takýto zápas z hláv,“ dodal tréner slovenskej reprezentácie, ktorý svoje slová podčiarkol zrušením stredajšieho tréningu pre svojich zverencov.

25 debata chyba