Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na futbalovom štadióne rozhodol gól nohou. Nemecko - USA 2:1

Hokejisti Nemecka zvíťazili v otváracom stretnutí 74. majstrovstiev sveta pred rekordnou návštevou 77 803 divákov na štadióne v Gelsenkirchene nad tímom USA 2:1 po predĺžení. Nemci sa postarali o prvé menšie prekvapenie šampionátu, o ich víťazstve rozhodol v 21. sekunde predĺženia Felix Schütz. Paradoxne, na futbalovom štadióne nerozhodol nemecký útočník strelou hokejkou, ale odrazom puku od jeho nohy.

07.05.2010 22:32
Hokejisti Nemecka Foto:
Hokejisti Nemecka sa radujú z triumfu nad USA.
debata (10)

Úroveň stretnutia čiastočne poznačila kvalita ľadovej plochy vo Veltins Arene. Aj napriek májovému počasiu sa ju síce Nemci snažili pripraviť čo najlepšie, k dokonalosti však mala ďaleko. Po opatrnej prvej tretine otvoril skóre stretnutia v 26. min Wolf, ktorý dostal ideálnu krížnu prihrávku cez bránkovisko od Marcela Müllera a do odkrytej bránky už nemal problém zasunúť puk. Američania sa zobudili až v tretej tretine, po tlaku vyrovnal Ryan Carter. Oba tímy si vytvorili niekoľko šancí, ale skórovať sa im už nepodarilo. Rozhodnúť muselo predĺženie, ktoré sa hralo iba 21 sekúnd. Američanom sa nepodarilo natiahnuť šnúru víťazstiev v prvých zápasoch na MS na šesť v rade.

D-skupina (Gelsenkirchen):
USA – Nemecko 1:2 po predĺžení (0:0, 0:1, 1:0 – 0:1)

  • Góly: 49. R. Carter – 26. M. Wolf (Marcel Müller, Ullmann), 61. Schütz

    Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Larking (Švéd.), Savage (Kan.) – Arm, Wehrli (obaja Švajč.), 77 803 divákov

  • USA: Clemmensen – J. Johnson, Yandle, M. Greene, A. Greene, Hillen, Lundin, Chorney, Gilroy – Dubinsky, Okposo, Foligno – Galiardi, Moss, Oshie – Kennedy, Potulny, Nystrom – Kreider, Hanson, R. Carter
  • Nemecko: Endras – Hölzer, Dietrich, J. Krueger, Sulzer, Butenschön, N. Goc, C. Braun – Schütz, M. Goc, Gogulla – M. Wolf, Marcel Müller, Ullmann – Hospelt, Rankel, Hager – Felski, Tripp, A. Barta.
Pohľad na arénu v Gelsenkirchene.
Fanúšikovia Nemecka prichádzajú na zápas.
+5Autor úvodného gólu MS Michael Wolf.
10 debata chyba