Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štadión Schalke sa mení na hokejovú arénu

Mamutí štadión hráčov bundesligového Schalke 04 v týchto dňoch mení svoju tvár z futbalovej na hokejovú. Obrovský kus trávnika zrolovaný odpočíva na neďalekom parkovisku, zatiaľ čo na sivom podklade sa postupne vytvára potrebná ľadová vrstva.

04.05.2010 14:05
hokej, štadion Schalke Foto:
Futbalový štadión Schalke sa mení na hokejovú arénu.
debata (2)

Organizátori by chceli, aby vo štvrtok 6. mája, teda v predvečer otváracieho súboja MS 2010 v hokeji, bolo v Gelsenkirchene všetko pripravené na tréning tímov USA a domáceho Nemecka. V súboji týchto dvoch súperov sa očakáva, že na tribúnach pod strechou VELTINS-Areny sa bude tiesniť 76 152 divákov, čo by bola rekordná kulisa v histórii hokeja. „Môžeme všetkých ubezpečiť, že ten nový rekord sa aj zrodí. Aj keď je vonku 25 alebo 30 stupňov, tu sa bude určite hrať hokej. Aspoň robíme všetko preto, aby sa tak stalo,“ potvrdil pre Eurosport.de vedúci technického úseku vo VELTINS-Arene Ulrich Dargel.

Ešte 1. mája sa na klubovom trávniku Schalke 04 bojovalo o bundesligový titul, ale dnes už toto miesto dostáva ľadový nádych. Najprv sa polievalo a potom sa začalo vo veľkom chladiť. Osem agregátov je nastavených na –14 °C, na ploche sa nachádza 120 km hadíc na vháňanie studeného vzduchu. „Pri príprave ľadovej plochy sme minuli toľko elektrickej energie, ktorú spotrebujú dve priemerné štvorčlenné domácnosti počas celého roka,“ podotkol Dargel.

Mamutí projekt bol podľa organizátorov vyčíslený dovedna na 1,2 mil. eur. Prestavbou by mali prejsť aj tribúny a šatne. Miesta pre fanúšikov by mali byť rozšírené zo súčasnej „bundesligovej“ kapacity 61 673 divákov až na spomenutých historických 76 152. Nemci sa spoliehajú na to, že práve rekordná divácka podpora ich privedie k víťazstvu v otváracom súboji MS. „Verím, že padne divácky rekord a hráči budú mentálne natoľko nabudení, že nad Američanmi zvíťazia,“ uviedol generálny sekretár DEB Franz Reindl.

2 debata chyba