Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hanlon: Prečo sme tak hrali? Neviem

Kanadský tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon po sympatickom účinkovaní v základnej skupine musel v piatok na svetovom šampionáte v Nemecku spolu so svojimi zverencami prehltnúť veľkú a poriadne horkú pilulku. Dáni uštedrili v nadstavbovej skupine Slovákom debakel 6:0, pričom všetkých šesť gólov dosiahli v rozpätí trinástich minút úvodnej dvadsaťminútovky.

14.05.2010 20:25
Glen Hanlon Foto:
Glen Hanlon.
debata (38)

"Po prvej tretine som bol šialene nahnevaný. Hrali sme zle – chýbal nám pohyb, puk sme si posúvali pomaly. Veľmi to bolí. Zápas sme potom síce ´nezabalili´, ale naše góly dnes jednoducho neprišli,” glosoval Hanlon najhoršiu tretinu slovenského hokeja v histórii svetových šampionátov. Po otázke z novinárskeho pléna, čím si vysveľuje také frontálne zlyhanie v úvode stretnutia, sa Hanlon len trpko pousmial. "Keby som to vedel, tak vám to poviem, ale neviem…Možno by mi to mohol povedať niekto z vás.”

Pri zmienke o tom, že brankár Peter Budaj doteraz podával výborné výkony, ale od Dánov inkasoval z prvých troch striel tri góly, skúsený Kanaďan zareagoval: "Peter bol predtým oporou, ale dnes mu to nevyšlo aj preto, že obrancovia mu veľmi nepomohli. Za stavu 0:3 som sa rozhodol striedať brankárov, zobral som oddychový čas. Hráčom som vtedy zdôrazňoval, že musíme zlepšiť pohyb, dohrávať súboje do konca a začať sa presadzovať vlastým štýlom. Žiaľ, o pár minút neskôr šiel na trestnú lavicu Pánik a dostali sme v oslabení štvrtý gól.”

Najbližšie dva dni majú Slováci voľno. Na svetovom šampionáte v Kolíne pokračujú až v pondelok duelom s Fínmi. Svoje účinkovanie v osemfinálovej E-skupine zakončia potom v utorok proti Nemecku. Ak chcú postúpiť do štvrťfinále, mali by aspoň v jednom z týchto duelov bodovať naplno.

"Od týchto dvoch zápasov očakávam, pochopiteľne, víťazstvá. Mojou úlohou je pripraviť každého hráča tak, aby mohol v najbližšom zápase zabrať naplno a zabudnúť na Dánsko. Aj keď sme dnes prehrali 0:6, neznamená to, že nemôžeme zdolať Fínov a Nemcov. Je v našich silách získať šesť bodov z týchto zápasov,” povedal rozhodne Hanlon.

38 debata chyba