Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák vyskladal Rusom olympijský tím. Príde Malkin i Gončar

Ruskú "zbornú" posilnia na majstrovstvách sveta v Nemecku ďalšie dve hviezdy svetového hokeja 23-ročný útočník Jevgenij Malkin a skúsený 36-ročný obranca Sergej Gončar.

14.05.2010 10:01
Jevgenij Malkin, Sergej Gončar Foto:
Jevgenij Malkin a Sergej Gončar.
debata (17)

Obaja hráči prijali pozvanie reprezentačného trénera Viačeslava Bykova po tom, ako ich klub Pittsburgh Penguins podľahol v semifinále Východnej konferencie Montrealu 3:4 na zápasy. Slovenský gólman Habs Jaroslav Halák sa tak postaral, že ruský tím má na MS mužstvo, s ktorým sa prakticky predstavil na olympijských hrách.

Po 1. kole play-off totiž prišli do Nemecka hviezdy Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin a jeho menovec Siomin do útoku a brankár Simeon Varlamov do bránky. Po 2. kole sa teda pridá k tímu aj Malkin s Gončarom.

Vo štvrtok priletel do Kolína nad Rýnom aj útočník Detroitu Pavel Daciuk, ktorý by mal v piatok trénovať s ruskou reprezentáciou a zároveň by ho mali dopísať na oficiálnu súpisku pre MS. Rusi tak budú mať v kádri už 23 hráčov, ďalšie dve mená budú môcť pridať až pred štvrťfinálovými zápasmi, ktoré sú na programe 20. mája.

Rusko tak má na MS jednoznačne najsilnejší tím, ktorý je hlavným adeptom na zisk zlatej medaily. Tréner Bykov má k dispozícii takmer totožnú zostavu, s ktorou sa „zborná“ predstavila aj na olympiáde. V tíme chýbajú len gólman Jevgenij Nabokov, ktorý ešte hrá so San Jose o Stanley Cup, a takisto obranca Andrij Markov z Montrealu a zranení Alexej Morozov a Alexander Radulov.

Ruský tím na MS v Nemecku: Varlamov – Kornejev, Grebeškov, Kulikov, Aťušov, Nikulin, Jemelin, Kalinin, Gončar – Siomin, S. Fiodorov, Ovečkin, Malkin, Dacjuk, Frolov, Tereščenko, Kovaľčuk, Mozjakin, Sušinskij, Anisimov, Afinogenov, Kuľomin, Viktor Kozlov

Ruský tím na OH vo Vancouvri: Nabokov/Bryzga­lov/Varmalov – Ťjutin, Gončar, Kornejev, Grebeškov, Nikulin, Markov, Volčenkov, Kalinin – Malkin, Afinogenov, Kovaľčuk – Ovečkin, Dacjuk, Siomin – Zaripov, Zinoviev, Morozov – Fiodorov, Radulov, Viktor Kozlov.

17 debata chyba