Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Hanlonovej kancelárie sa nikomu nechcelo. Kouč vyradil päť hráčov

Bolo pár minút po poslednom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta, keď si reprezentačný kouč začal po jednom volať do svojej kancelárie niektorých hráčov. Nikto nechcel byť jedným z nich. Vypočuli si totiž vetu: "Ďakujem za tvoju snahu, ale na šampionát nejdeš."

04.05.2010 00:39
Glen Hanlon Foto:
Glen Hanlon počas tréningu.
debata (6)

Podľa smutných tvárí a lúčenia s ostatnými sa to týkalo pätice hokejistov – útočníkov Chovana, Bartánusa, Haščáka, a obrancov Švarného so Slovákom. To, že spomínaní hráči na MS nepocestujú, však Hanlon potvrdiť nechcel.

„Chcem, aby sa všetci hráči dostali v poriadku domov a mali čas, ktorý potrebujú. Sústreďme sa na tých, ktorí na šampionát pôjdu,“ naznačil tréner. Nomináciu oficiálne zverejní až v stredu, o deň neskôr reprezentácia odcestuje do Nemecka.

Najmä mladší hráči tŕpli, či Hanlon pozve do kancelárie aj ich. „Mňa ešte nevolal,“ opatrne sa tešil 19-ročný útočník Tomáš Tatar. Jeho rovesník Richard Pánik už nervozitu pomaly striasal. „V príprave som odovzdal maximum, rozhodnutie je na trénerovi,“ poznamenal.

„Čakáme, čo sa stane,“ pridal sa Marek Zagrapan.

Naopak, skúsený útočník majstrovských Košíc Stanislav Gron pôsobil úplne pokojne. „Vždy rátam s horšou možnosťou, takže ak ma tréner vezme, budem sa len tešiť,“ reagoval.

Všetci štyria si napokon spokojne odfúkli. V nedeľu by si mali zahrať proti Ovečkinovmu Rusku.

6 debata chyba