Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marián Gáborík: Potrebujeme zvíťaziť

Rýchlonohý krídelník Marián Gáborík má na svojom konte na majstrovstvách sveta zatiaľ dva góly, najviac z Demitrovho útoku, ktorý však produktivitou i výkonmi zaostáva za očakávaním. Útočný tromf Minnesoty i slovenskej reprezentácie pred zápasom proti Česku netajil optimizmus. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravdy.

05.05.2007 05:58
debata

Slovensku i Česku ide o postup, čo zvyšuje význam ich vzájomného súboja. Po dvoch prehrách Slovenska sa často spomínalo, že sa z nich treba poučiť. V čom najmä?
Poučenie je jednoduché: Najdôležitejšie je, aby sme všetci zahrali lepšie ako v predchádzajúcich dvoch zápasoch. Poriadne sa naň musíme pripraviť. Obom ide o veľa, ani jeden tím nemá postupovú istotu. Aj to zvyšuje rivalitu medzi nami. V zápasoch proti Česku stále pretrváva.

Od vášho útoku sa očkávajú góly. Čo mu chýbalo k vyššej efektivite v predchádzajúcich dvoch zápasoch?
Chýbalo nám najmä viac spolupráce a možno i trochu šťastia v zakončení. Do šancí sme sa dostávali, no až na výnimky sme ich nepremieňali. Nejaké veci sme si už povedali.

Čo z nich vyplynulo?
Musíme hrať trochu inak – hlavne v súperovej tretine. Nevychádzali nám ani protiútoky, nedostávali sme sa do prečíslení – mali sme ich málo. Dnes už všetci sústredene bránia, rýchlo sa vracajú dozadu. Musíme byť dôraznejší, vyvinúť väčší tlak a využiť našu rýchlosť. Potom prídu i góly.

Považujete Česko za príjemnejšieho alebo nepríjemnejšieho súpera než zámorské tímy, ktoré na váš útok nasadili tesnú obranu?
O osobnú obranu ani nejde. Predpokladám, že Česi sa sústredia na pozorné bránenie a budú sa spoliehať na kontry. Ich štýl poznáme, tak hrali aj pred vyše rokom na olympijskom turnaji v Turíne. Dobré by bolo hrať čo najčastejšie u nich v tretine a tam sa presadzovať. A zároveň hrať zodpovedne vzadu.

Bola prehra Česka s Nemeckom pre slovenský tím povzbudzujúcou správou alebo skôr nepríjemnou?
To nie je podstatné, to sme nemohli ovplyvniť. My môžeme ovplyvniť len náš výkon – a na to sa musíme sústrediť. Čaká nás veľmi dôležitý zápas z pohľadu postupu do štvrťfinále, potrebujeme získať sebavedomie ako tím – a to nám zdvihne len víťazstvo.

debata chyba