Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára potvrdil účasť na MS v Moskve!

Slovensko bude na blížiacich sa majstrovstvách sveta v hokeji v Rusku (27. 4. - 13. 5.) reprezentovať jeden z najlepších obrancov sveta Zdeno Chára! Počas stredajšieho večerného rozhovoru to kapitán tímu NHL Boston Bruins potvrdil reprezentačnému trénerovi Júliusovi Šuplerovi.

11.04.2007 20:52
debata

Po utorkových negatívnych informáciách o neúčasti Budaja, Svatoša a Kolníka v záverečnej príprave, tak mohol slovenský kormidelník s radostnejším hlasom informovať o príchode skvelého obrancu.

„So Zdenom sme mali v stredu večer dlhší rozhovor. Prebrali sme spolu všetky náležitosti jeho štartu v reprezentačnom drese na majstrovstvách sveta. Zdeno zvážil situáciu a nakoniec sa rozhodol pomôcť na svetovom šampionáte. Vysoko si vážim jeho rozhodnutie. Dohodli sme sa, že po príchode na Slovensko sa mi ozve, predpokladám, že v priebehu budúceho týždňa by sa mohol zapojiť do prípravy,“ zvestoval dobrú správu tréner Július Šupler.

V deň trenčianskeho prípravného zápasu s Českom sa na predpoludňajšom tréningu slovenskej reprezentácie objaví prvý zo slovenských legionárov zo zámorskej NHL – obranca Washingtonu Milan Jurčina. „Milan nebol od soboty na ľade a nerád by vypadol z rytmu, preto sa k nám pripojí už vo štvrtok a absolvuje s mužstvom predpoludňajší tréning. Na zápasy s Českom nenastúpi, ale na budúci týždeň by už mohol byť pripravený zasiahnuť do hry. Všetko však bude záležať na jeho pocitoch a rozhodnutí,“ doplnil reprezentačný tréner.

V stredu už s mužstvom v Trenčíne trénoval aj obranca CSKA Moskva Martin Štrbák, no z tréningového kempu musel nútene odísť útočník Třinca Roman Tomas, ktorého zradil kolenný väz. „Roman si na tréningu poranil väzy v kolene a nemôže ďalej pokračovať v príprave. V piatok absolvuje vyšetrenie mangnetickou rezonanciou a je veľmi pravdepodobné, že už na budúci týždeň sa podrobí operácii kolena,“ povedal lekár slovenskej reprezentácie Dalimír Jančovič.

debata chyba