Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šupler povolal do kempu aj trio zo Slovana

Úvodný týždeň v príprave na svetový šampionát v Rusku absolvovala prvá časť slovenských hokejistov v Martine. Reprezentačný tréner Július Šupler bol po skončení prvého kempu spokojný.

06.04.2007 19:13
debata

„Očakával som, že hráči prídu na prvý zraz v rôznom stupni fyzickej pripravenosti a musím priznať, že som čakal väčšie rozdiely medzi jednotlivcami. Bol som však milo prekvapený, že objem tréningových jednotiek (trojfázové tréningy) zvládli všetci hráči veľmi dobre. So svojím asistentom Petrom Oremusom sme nemuseli absolútne regulovať intenzitu tréningových dávok. Veľmi potešiteľné bolo aj sledovať s akou aktivitou a nasadením pristupovali hráči k svojim povinnostiam a aká pohodová atmosféra vládla v kabíne,“ vyslovil pochvalu všetkým hráčom v príprave tréner Šupler a poznamenal, že všetci hokejisti, ktorí absolvovali úvodný tréningový kemp v Martine, sa predstavia minimálne v jednom z dvoch budúcotýždňových prípravných zápasov s Českom, aj keď do ďalšej fázy prípravy sa zapoja aj ďalší hokejisti.

Na Veľkonočný pondelok sa nominovaní reprezentanti stretnú v Trenčíne o 16.30 h, kde ich čaká druhá fáza prípravy na MS. Z úvodnej nominácie vypadol iba brankár Martina Michal Dzubina, ktorý sa v najbližšom čase podrobí operácii kolena. Naopak, reprezentačný tréner Július Šupler bude v ďalšej časti prípravy pracovať so siedmimi novými hráčmi. „V pondelok príde na zraz obranca CSKA Moskva Martin Štrbák, ako aj hráči finalistov Slovnaft extraligy – Trenčania Miroslav Hála a Tibor Melichárek a z majstrovského tímu trojica útočníkov Martin Kuľha, Roman Kukumberg a Marek Uram. Ivan Čiernik príde z Nemecka domov v sobotu a do prípravy sa zapojí v priebehu nasledujúceho týždňa. Každého z hráčov som osobne oslovil a pozval ich do reprezentácie. Nikomu z nich som však nesľúbil istú miestenku do Moskvy. Všetci oslovení hráči sú si vedomí situácie a sami sa rozhodli, že v záverečnej príprave sa pokúsia zabojovať o miestenku na svetový šampionát.“

Počas veľkonočného víkendu sa skočí základná časť zámorskej NHL. Reprezentačný tréner dovtedy nebude nikoho z hráčov zo zámoria kontaktovať. „S konzultantom reprezentácie Václavom Nedomanským som v pravidelnom kontakte, mám od neho najčerstvejšie informácie zo zámoria. Nechceme veci riešiť predčasne a hráčov budeme kontaktovať až v priebehu budúceho týždňa. V súčasnosti sa navyše hrajú finále českej i švédskej ligy, kde máme ďalších adeptov na reprezentačný dres,“ dodal Július Šupler.

Počas prípravného obdobia pred MS 2007 odohrajú slovenskí reprezentanti päť zápasov. Ten úvodný ich čaká 12. apríla v Trenčíne (o 17.00 h) s Českom, o deň neskôr je v Brne odveta. V stredu 18. apríla pocestujú do Viedne, kde nastúpia proti Rakúsku, vo štvrtok 19. apríla ich preverí v Skalici Lotyšsko a v utorok 24. apríla v generálke pred MS v Košiciach Bielorusko.

Nominácia hokejistov Slovenska na druhý tréningový kemp v Trenčíne:

  • Brankári: Miroslav Hála (Dukla Trenčín), Branislav Konrád (HK Dynamax Nitra), Peter Ševela (MHC Martin).
  • Obrancovia: Tomáš Starosta (Nižnekamsk/Rus.), Ladislav Čierny (HKm Zvolen), Dušan Milo (Krefeld/Nem.), Dominik Graňák (Slavia Praha/ČR), Ivan Švarný (HK Dynamax-oil Nitra), Marcel Šterbák (HC Košice), Peter Podhradský (Frankfurt/Nem.), Martin Štrbák (CSKA Moskva/Rus.).
  • Útočníci: Juraj Štefanka, Roman Tomas (obaja Třinec/ČR), Andrej Podkonický (Liberec/ČR), Radovan Somík (Čerepovec/Rus.), Miroslav Kováčik (Novosibirsk/Rus.), Tomáš Surový (Lulea/Švéd.), Richard Kapuš (Novokuzneck/Rus.), František Skladaný (Karlove Vary/ČR), Martin Cibák (Frölunda/Švéd.), René Školiak (HK 36 Skalica), Andrej Kmeč (HK Dynamax-oil Nitra), Michal Hudec (České Budějovice/ČR), Martin Kuľha, Roman Kukumberg, Marek Uram (všetci HC Slovan Bratislava), Tibor Melichárek (HK Dukla Trenčín), Ivan Čiernik (Kolín/Nem.).
debata chyba