Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedomanský bude MS sledovať z USA

Záverečný týždeň prípravy slovenského reprezentačného družstva pred odchodom na svetový šampionát do Ruska si nenechal ujsť ani konzultant slovenskej reprezentácie pre zámorie Václav Nedomanský. Počas tréningu na ľade Steel Arény sedel v hľadisku, robil si poznámky a neskôr svoje zistenia konzultoval s trénerom Júliusom Šuplerom.

24.04.2007 17:56
debata

Legenda československého hokeja pracujúca pre slovenský tím však bude priamo v Moskve chýbať. “Už na začiatku komunikácie s vedením Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) som upozornil, aké sú moje pracovné povinnosti v klube NHL. Som ochotný pomôcť, ak to nekoliduje s pracovnými povinnosťami v zámorí. Časovo by však bolo neúnosné, aby som na tri týždne odišiel od klubu v tomto období. Okrem toho, moja práca v závere prípravy na MS končí, keďže nie som tréner,“ povedal v rozhovore pre szlh.sk Nedomanský, ktorý pracuje pre Los Angeles Kings.

Člen Siene slávy IIHF a Siene slávy slovenského hokeja mal na starosti komunikáciu so slovenskými hráčmi pôsobiacimi v zámorí počas práve vrcholiacej sezóny. “Bola bezproblémová. Začalo sa to tým, že absolútna väčšina hráčov vyslovila ochotu reprezentovať Slovensko na MS, pokiaľ ich mužstvo nepostúpi do play off, respektíve budú zdravotne v poriadku,“ povedal Nedomanský a pokračoval: “Počas zápasov play off sa s hráčmi nedalo komunikovať na takej úrovni, ako v základnej časti. Jednak to manažéri a majitelia nemajú radi a taktiež hráči sa nechceli rozptyľovať, chceli sa sústrediť hlavne na pomoc tímu v play off. Keď mužstvo hrá v play off, považujem za nevkusné a nevhodné obťažovať hráčov. Čas na oslovenie hráčov prichádza až po skončení ich vystúpenia v play off, ale samozrejme nie hneď po prehratom rozhodujúcom zápase.“

Konzultant slovenskej reprezentácie bol v pravidelnom telefonickom kontakte s reprezentačným kormidelníkom Júliusom Šuplerom, ale za najdôležitejšie považuje spoločné stretnutie v USA na prelome februára a marca.

“Vysvetlili sme si svoje názory a predstavy. Ja som povedal, čo budem robiť a čo nie, na druhej strane Julo mi povedal, čo by odo mňa chcel, aké potrebuje informácie. Komunikovali sme bez absolútnych problémov, zhodli sme sa v takmer všetkých otázkach. Mali sme a máme veľmi podobné názory na určité veci. O to je naša komunikácia jednoduchšia,“ prezradil Nedomanský, ktorý sa napriek avizovanej sile slovenského tímu neodvážil predpovedať jeho výsledok na moskovskom šampionáte: “Podstatné je, aby sa vyladil tím. Musí sa zložiť tak, aby dokonale pracoval. Na to tam je tréner, on za to nesie v konečnom dôsledku zodpovednosť. Každá pozícia v tíme je špecifická – nemôže byť v mužstve každý kanonier a nemôžu byť v mužstve len hokejisti s defenzívnymi schopnosťami. Zloženie mužstva s tímovým duchom je najdôležitejšie.“

debata chyba