Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zedník na MS nejde, Šupler osloví Nagya

Útočník NY Islanders Richard Zedník neposilní pre rodinné dôvody slovenskú hokejovú reprezentáciu na MS v Moskve. Tréner Július Šupler osloví aj Ladislava Nagya z Dallasu, ktorý v noci skončil sezónu v NHL po prehre v siedmom zápase s Vancouverom.

24.04.2007 14:04
debata

Tridsaťjedenročný rodák z Banskej Bystrice Zedník sa trénerovi Júliusovi Šuplerovi poďakoval za pozvánku, ale zároveň sa aj ospravedlnil z účasti na MS. Nahradiť by ho však mohol Ladislav Nagy z Dallasu, pre ktorého sa sezóna v zámorí skončila v noci z pondelka na utorok.

„Rišo Zedník sa tešil na svetový šampionát, nemal zdravotné problémy. Žiaľ, rodinné záležitosti, s ktorými sa musí v dohľadnom čase vyrovnať, mu bránia v štarte na majstrovstvách sveta v Rusku. Bude sledovať naše vystúpenie na svetovom šampionáte, želá celému mužstvu veľa šťastia v Moskve a už teraz mi dal prísľub, že ak bude jeho výkonnosť budúcu sezónu na požadovanej úrovni, veľmi rád prijme pozvánku do reprezentácie,“ povedal po pondelkovom večernom telefonáte so Zedníkom hlavný kormidelník J. Šupler.

Kouč zároveň pozorne sledoval výsledok nočného zápasu 1. kola play off NHL. „Po skončení stretnutia proti Bielorusku budem telefonovať s Lacom Nagyom a oslovím ho s pozvánkou reprezentovať na MS. O jeho prípadnej účasti na svetovom šampionáte sa rozhodne v priebehu tohto týždňa,“ doplnil slovenský reprezentačný kouč.

debata chyba