Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Syn útočníka Třinca je druhým najmladším strelcom extraligy. Koľko zaplatí za historický gól?

Obranca slovenského hokejového šampióna HC Košice Vladimír Dravecký sa v utorňajšom zápase 15. kola extraligy proti Novým Zámkom (5:1) zapísal do extraligovej histórie.

01.11.2023 10:42
Vladimír Dravecký ml. Foto: ,
Vladimír Dravecký mladší (s mriežkou) so spoluhráčmi po víťazstve nad Novými Zámkami.
debata

Keď v 52. minúte zvýšil na priebežných 4:1, stal sa vo veku 15 rokov, desať mesiacov a 12 dní druhým najmladším strelcom v dejinách slovenskej extraligy.

„Dostal som prihrávku a ešte som chvíľu uvažoval, či nemám prihrať Joonovi Jääskeläinenovi. Potom som sa však rozhodol, že to skúsim a už sme sa tešili,“ povedal pre web hockeyslovakia.sk rodák z anglického Manchestru a syn niekdajšieho reprezentačného kapitána Vladimíra Draveckého, v 38 rokoch stále aktívneho hráča vo farbách českého majstra z Třinca.

Paul Stastny Čítajte viac Vo Vancouvri sa blysol hetrikom Švéd. Syn slovenskej legendy sa rozhodol skončiť

V mladšom veku ako Dravecký v minulosti skóroval jedine útočník Dalibor Dvorský, ktorý sa strelecky presadil vo veku 15 rokov a 232 dní.

Košičan sa však stal historicky najmladším extraligovým obrancom, ktorý sa zapísal do listiny strelcov. Okrem presného zásahu ho potešili aj tri body. „Oceliari“ sú v tabuľke tretí a keďže líder zo Spišskej Novej Vsi v utorok prehral na ľade Slovana Bratislava (2:4), na 1. miesto momentálne strácajú už len štyri body.

SR Bratislava šport hokej TEL15. kolo Spišská Nová Ves BAX Čítajte viac Hrajte niečo, kričali a pískali fanúšikovia. Slovan poslúchol Růžičku a naberá na sile

„Hlavné je, že sme vyhrali. Zo svojho gólu mám však samozrejme veľkú radosť. Je to skvelý pocit a ďakujem spoluhráčom za tento krásny moment. Som veľmi rád, že som mohol streliť prvý extraligový gól práve za Košice,“ poznamenal košický tínedžer.

Bezprostredne po návrate do šatne si Dravecký užil potlesk spoluhráčov a po očku ho už sledoval tímový pokladník Radek Deyl. „Chlapci mi už vraveli, aby som volal otcovi a niečo mi poslal na účet. Bude to tuším za sto eur,“ uškrnul sa talentovaný obranca, ktorého otec získal v košickom drese dva majstrovské tituly.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Vladimír Dravecký ml.