Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Bystrici sa podpísal pod zisk troch titulov. Jurinyiho nástupca v Poprade je známy

Novým športovým riaditeľom hokejového klubu HK Poprad sa stal Július Koval.

26.10.2023 17:43
Július Koval Foto: ,
Július Koval.
debata

Ten v minulosti zastával rovnaký post aj v extraligovej Banskej Bystrici, kde sa podpísal pod zisk troch majstrovských titulov.

Vo funkcii nahradil Ľudovíta Jurinyiho, ktorý nedávno skončil v Poprade aj na pozícii generálneho manažéra.

„Sme radi, že pán Koval prijal ponuku na funkciu športového riaditeľa. Veríme, že do našej organizácie prinesie to, čo jej chýba a želáme mu veľa úspechov,“ uviedol v tlačovej správe predseda predstavenstva HK Poprad Richard Pichonský.

Ľudovít Jurinyi Čítajte aj Bojoval so Šatanom, chcel byť prezidentom zväzu. Generálny manažér Popradu končí, vedenie ho odvolalo

Koval prichádza na nové pôsobisko s veľkou motiváciou:

„Bol som oslovený majiteľmi klubu a dohodli sme sa na stretnutí, ktoré bolo korektné. Deklaroval som, že som pripravený hneď nastúpiť a pomôcť. Zohralo to určite veľkú rolu a rýchlo sme sa dohodli. Som vysoko motivovaný a netajil som sa tým, že moja ambícia je manažovať klub.“

V Poprade sa nebude sústreďovať len na A-mužstvo, ale aj B-tím a rozvoj mládeže.

„V mojej kompetencii je celá športová stránka klubu. Je to výzva, pretože ide o proces, v ktorom musíme nastaviť všetky kategórie na jeden obraz. Teším sa na to, pretože je to práca, ktorá ma baví. Určite potrebujem čas na spoznanie prostredia a ľudí,“ povedal nový športový riaditeľ klubu.

Dávid Skokan Čítajte aj Hral na dvoch MS, bol hlavným pilierom extraligstu. Bývalý reprezentant ukončil kariéru

Cieľom je zvrátiť negatívne výsledky. Poprad vyťažil z uplynulých štyroch extraligových zápasov dokopy iba tri body, po 12 kolách mu patrí v tabuľke 10. miesto so ziskom 12 bodov. "Prvou úlohou je krízový manažment pri A-tíme.

Vieme, že mužstvo sa nenachádza na pozíciách, na ktorých by sme sa chceli vidieť. Musím však povedať, že tím má silu, pretože som videl mnoho zápasov.

Viacero duelov nám uniklo o gól a to je znak, že vieme hrať s každým vyrovnaný hokej. Možno nám budú stačiť len malé detaily, aby sme otáčali zápasy v náš prospech. To je najakútnejšia úloha, aby sme zvrátili nepriaznivý stav," prezradil Koval prvotné plány.

SR Nitra šport hokej TEL 20. kolo Poprad NRX Čítajte aj Starám sa o to, aby sme neupadli do depresie, vraví kapitán extraligistu. Rok som nehral. Koniec kariéry? Počúval som odstrašujúce prípady

Tridsaťdvaročný manažér pracoval v rovnakej funkcii aj v Banskej Bystrici, kde mal výrazný podiel na zisk troch extraligových titulov.

V najvyššej slovenskej súťaži pôsobil aj v HC Prešov, HK Dukla Ingema Michalovce a v tíme Bratislava Capitals účinkujúcom v nadnárodnej ICE Hockey League.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Ľudovít Jurinyi #Július Koval