Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: V Trenčíne sme išli na rolbe do mesta, so Slovanom sme oslavovali tri dni, vraví legenda Nitry. Ako vidí budúcnosť klubu a čo nový štadión?

Hokejisti Nitry sa tešia zo zisku majstrovského... Foto: TASR, Henrich Mišovič
nitra Hokejisti Nitry sa tešia zo zisku majstrovského titulu po štvrtom zápase finále play off hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HK Spišská Nová Ves.

Nitra mala silný útok, ale v play off sa opierala najmä o výkony brankárov. Kto z dvojice Sami Aittokallio a Libor Kašík sa vám viac pozdával?

Obaja prispeli rovnakým dielom. Vždy je dôležité, ak má mužstvo dvoch vyrovnaných brankárov. Môže sa stať, že jednému nevyjde zápas a potom môže ísť do bránky druhý.

Na to doplatila vo finále Spišská, ktorá mala v tomto smere problémy. Melicherčík záhadne skončil po druhom zápase. Myslím si, že to malo veľkú váhu.

Výrazný vplyv na mužstvo mal tréner Stavjaňa. Dá sa povedať, že pre Nitru je najdôležitejším kúskom skladačky?

Ukazuje sa, že mu výborne sedia mesto i klub. Úspechy dosiahol zakaždým s iným kádrom. Dokazuje, že vie pracovať prakticky s každým hráčom a to je len dobre. Je mimoriadne dôsledný a poctivý. Ja som ho zažil ešte ako spoluhráča v československej reprezentácii.

Je zaujímavé, že on ako bývalý obranca, ktorý nedával veľa gólov, preferuje ofenzívny hokej a je s ním úspešný. Kľúčové je mať tých správnych hráčov. Ukazuje, že má vynikajúci cit pre hru.

Nitra sa zrejme nemusí obávať ani o budúcnosť. Juniori vyhrali extraligu, medzi mužmi sa pravidelne presadzujú mladé talenty. Odvádza Nitra s mládežou najlepšiu prácu na Slovensku?

Mladí majú na čom stavať. Je výborné, že dostávajú pomerne veľa príležitostí. Ak je hráč šikovný a vysedáva na striedačke, nič mu to nedá. Vidíme to v iných kluboch, kde mladé talenty rýchlo skončia alebo odchádzajú do zahraničia. V Nitre mladí cítia podporu a za ňu sa odvďačia trénerovi skvelými výkonmi. V minulosti sme to videli na príklade Šimona Nemca či Adriána Holešinského.

Nitra by si za úspechy, ktoré dosiahla a veľký záujem fanúšikov, zaslúžila modernejší štadión. Súhlasíte?

Už dlhé roky sa darí štadión v Nitre vypredávať. Ľudia hokej milujú a chodia naň v hojnom počte. Rozhodne by si mesto zaslúžilo moderný a dôstojný stánok pre hokej. Na play off by ľudia zaplnili aj 10-tisícový štadión. Môj názor je taký, že by úplne postačoval štadión s kapacitou šesť až sedemtisíc miest.

Branislav Mezei Čítajte viac Krásne gesto zlomeného kapitána Spišskej. Nitra a Mezei si to za svoju prácu zaslúžia, hrali sme naivný hokej, smútil Rapáč

Posledné roky potvrdzujú, že bez kvalitných legionárov sa len ťažko dosahujú úspechy. Ako vnímate ich rolu v slovenských mužstvách?

Nie vždy sa podarí odhadnúť správne zahraničných hráčov. Vedenie na nich musí mať aj šťastie. Dôležité je, aby si sadli s ostatnými chlapcami v kabíne. V Nitre sa ukazuje, že keď sa legionári nechajú strhnúť fantastickou atmosférou, predvádzajú na ľade často skvelé výkony.

Nitrianske oslavy majstrovského titulu Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Obrovská radosť v nitrianskej aréne....

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Antonín Stavjaňa #Ľubomír Kolník #Samuel Buček