Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košickí veteráni potiahli majstra k mečbalu. Oremus presne vystihol, v čom Slovan zaostáva

Návšteva sezóny 9550 divákov a ani zlepšený výkon v porovnaní so zápasmi u súpera nestačil hokejistom Slovana na prvý triumf proti Košiciam v tomto ročníku.

22.03.2024 22:46
52 slovan Foto:
Ak hokejisti Slovana prehrajú aj v sobotu, majú po sezóne.
debata (2)

Hostia triumfovali 5:3, vo štvrťfinálovej sérii vedú 3:0 na zápasy a už zajtra môžu rozhodnúť o postupe do semifinále.

Oceliari zároveň natiahli víťaznú sériu proti mužstvu z hlavného mesta, nad ktorým vyhrali aj siedmy zápas v sezóne.

Keď bolo treba, obhajcu trofeje potiahli ostrieľaní harcovníci. Najskôr Marek Bartánus využil kardinálnu chybu Slovana, rutinérsky „vymiešal“ Denisa Godlu a v polovici duelu vyrovnal na 2:2.

Vyrovnaný stav 3:3 potom zlomil v 52. min kapitán hostí Michal Chovan, ktorý bol autorom aj záverečného gólu do prázdnej bránky v čase, keď domáci hrali bez brankára.

Slovan vs Košice Čítajte viac Takmer 10-tisíc divákov v Bratislave stíchlo, Slovan na prahu vyradenia. Spišiaci majú mečbal

"Veľmi dôležité víťazstvo pre nás. Chvíľu si ho užijeme a v sobotu budeme opäť bojovať od 0:0. Víťazíme vďaka kolektívnemu výkonu, je jedno, kto skóruje.

Máme taký tím, že všetci vedia dať gól, ideme za svojím cieľom. Hráme dobre, drží nás brankár. Dnes úspech celého tímu, ideme ďalej," vravel po zápase dvojgólový strelec.

Dôležitým momentom dramatického záveru bola nevyužitá presilovka Slovana – minútová o dvoch hráčov, potom minútu 5 proti 4. Hostia odohrali toho oslabenie excelentne, blokovali strely a dôležité zásahy vytiahol aj gólman Dominik Riečický.

„Klobúk dole pred chalanmi, vynikajúca robota. Ubrániť oslabenie v tak dôležitom momente, kde Slovan mohol otočiť sériu. To sú tímové veci, o ktorých hovorím,“ chválil kolegov 37-ročný forvard.

Michal Chovan a jeho majstrovská radosť z... Foto: TASR, Roman Hanc
11. Finále Košice - Zvolen Michal Chovan a jeho majstrovská radosť z minulej sezóny. Zažije ju opäť?

Diváci na zaplnenom Nepelov štadióne vytvorili skvelú atmosféru, ktorú kvitoval aj košický kapitán.

„Je to krása, keď sú plné štadióny. Veď hokej hráme predovšetkým pre ľudí. Každému z nás to potom ide ľahšie,“ dodal Chovan.

Realista Oremus

Slovanisti až v treťom zápase série zahrali ako tím. Od začiatku jazdili po ľade v plnom tempe domáci hráči i legionári a s favorizovaným súperom hrali vyrovnanú partiu.

Lenže opäť ich poslali do kolien individuálne chyby. Také, ktoré Košičania nerobili, a keď im Slovan ponúkol po zaváhaní príležitosť, efektívne ju využili.

„Proti tak kvalitnému tímu si podobné chyby nemôžeme dovoliť. Potom otočiť výsledok je veľmi ťažké. Ďalšia vec – premieňanie šancí. V našom tíme je len niekoľko hráčov, ktorí dokážu skórovať. Je to málo na to, aby sme Košice pretlačili,“ pragmaticky priznal Oremus.

Peter Oremus na striedačke HC Slovan. Foto: TASR, Jaroslav Novák
SR Hokej TEL 47.kolo Slovan Oremus Peter Oremus na striedačke HC Slovan.

Zverencov pochválil, ale ružové okuliare si nedáva.

"Chalani odovzdali všetko, výsledok ich mrzí. Ale kvalita a veci, ktoré som povedal, rozhodli o tom, že vyhral súper.

Prehrávame 0:3, ale aj takú sériu som už počas trénerskej kariéry otočil. V sobotu urobíme maximum, aby sme doma vyhrali, naši fanúšikovia si to zaslúžia," vyjadril sa Oremus.

Úspešný kouč, ktorý so Zvolenom v troch sezónach bral zlato, striebro i bronz, veľmi dobre pozná rozdiel medzi „víťazným“ tímom a mužstvom, ktoré môže na ľade predviesť svoje maximum, ale na kvalitnejšieho súpera to nestačí.

Okulair Hradec Čítajte viac Nauč sa po česky, ty Maďar! Slovenská hviezda si vypočula hrubé urážky, federálne iskrenie v play off sa stupňuje

"Chalani robia, čo môžu, to im nemôžem uprieť. Ale keď sa chcete dostať do finále, potrebujete skutočne veľkú kvalitu. Dá sa povedať, že toto nám v tejto fáze sezóny chýba. Každý jednotlivec, ktorý je v kolektíve, má svoje limity.

Opakujem, chalani urobili kus dobrej roboty, ale na to, aby ste preskočili taký tím ako Košice, potrebujete značnú dávku kvality a štyri vyrovnané formácie," trafil klinec po hlavičke Oremus.

Spokojnejší po zápase bol jeho náprotivok Dan Ceman.

„Slovan si zaslúži pochvalu, odohral dobrý zápas. Podporovalo ho 9-tisíc fanúšikov, to je veľká sila. My sme však urobili dobrú robotu v defenzíve a domácich nepúšťali často do šancí. Pomohol nám šťastný gól a potom sme si výsledok už postrážili. Máme radosť,“ reagoval košický kouč.

Štvrtý duel série sa hrá v sobotu od 18.00 h opäť v Bratislave.

Najlepšie zarábajúci Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Každý vystriedal niekoľko klubov a zarobil nie...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #extraliga #HC Slovan Bratislava #HC Košice #Play Off