Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Druhá rana pre Slovan, v Steel Arene vzdoroval len tretinu. Senzačný obrat Spišiakov

Hokejisti Spišskej Novej Vsi zdolali vo štvrťfinále play off Banskú Bystricu 4:2, aj keď v 58. minúte ešte prehrávali 1:2. Favorit sa tak v sérii ujal vedenia 2:0. Druhý triumf zaznamenal aj obhajca majstrovského titulu z Košíc, keď zdolal Slovan 5:4. Tretie zápasy sú na programe v piatok 22. marca.

19.03.2024 20:29 , aktualizované: 20:44
HC Košice hokej play off Foto: ,
Hokejisti Košíc napriek víťazstvu o jeden gól kontrolovali priebeh druhého štvrťfinálového zápasu.
debata

Úvod patril domácim, ktorí vstúpili do zápasu aktívne a po viacerých príležitostiach išli do vedenia v 10. minúte. Pollock zakončil samostatný únik po prihrávke Deyla, Breton následne využil medzeru v defenzíve hostí a od 14. minúty bolo 3:0, keď Pollock pripravil gól pre Jääskeläinena.

Slovanisti sa však dvihli a ešte do prvej prestávky znížili na 2:3. Mahbod po úniku prvýkrát prekonal Riečického a Findlay zblízka zužitkoval presilovku o dvoch hráčov. Druhá tretina sa začala s obojstranne pozornejšími defenzívami a vyčkávaním na chybu súpera.

Nela Lopušanová. Čítajte viac Má to ťažké. Po sezóne vymení Lopušanová hokej za iný šport. Ísť za sestrou do USA? Z finančnej stránky to nie je možné

Dočkali sa jej „oceliari,“ keď Jääskeläinen strelou z väčšej vzdialenosti prekvapil Godlu a krátko na to Šimun zakončil ofenzívnu akciu – 5:2. Domáci sa v tretej tretine zamerali na aktívnu defenzívu, Slovanistov dlho nepúšťali do nebezpečných pozícií.

Za hostí znížil gólom v presilovke Fominych, ktorý v 58. minúte prekonal Riečického a definitívnu podobu výsledku dal šesť sekúnd pred koncom Ranford. Košičania zdolali Slovan aj v šiestom vzájomnom zápase v prebiehajúcej sezóne.

TEL – 2. štvrťfinále:
HC Košice – HC Slovan Bratislava 5:4 (3:2, 2:0, 0:2)
Góly: 10. Pollock (Deyl, Jääskeläinen), 11. Breton (Chovan, Šedivý), 14. Jääskeläinen (Pollock, Bartánus), 29. Jääskeläinen (Mikúš), 31. Šimun (Deyl, Jokeľ) – 18. Mahbod, 20. Findlay (Ranford, Mahbod), 58. Fominych (Ranford, Golian), 60. Ranford (Pecararo). Rozhodovali: T. Orolin, Žák – Stanzel, Gegáň, vylúčení: 8:9 na 2 min., navyše Mahbod (Slov.) 10 min. OT + DKZ za nešp. správanie, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 6287 divákov.
Košice: Riečický – Olsson, Breton, Lalonde, Deyl, Ferenc, Šedivý, Dravecký, Beluško – Bartánus, Berger, Chovan – Jääskeläinen, Pollock, Mikúš – Rogoň, Slovák, Fejes – Jokeľ, Havrila, Šimun
Slovan: Godla – Holway, Golian, Kubka, Maier, Bergman, Sersen, Beňo – Pecararo, Findlay, Poirier – Ranford, Mahbod, Takáč – Török, Preisinger, Lukošik – Fominych, Šille, Kukumberg – Dudáš
/stav série: 2:0/

Trojgólová smršť Spišiakov za 87 sekúnd Hokejisti Spišskej Novej Vsi o svojom triumfe rozhodli v záverečných dvoch minútach sekundách, v ktorých strelili v priebehu 87 sekúnd tri góly. O dva z nich sa postaral Anthony Nellis.

Banská Bystrica sa ujala na Spiši vedenia v 10. minúte. V presilovej hre sa presadil Alex Výhonský. O vyrovnanie sa zaslúžil Juraj Majdan takmer presne v polovici stretnutia.

hokej slovensko MS 2023 Čítajte viac Zabojujú o ne aj Slováci. Pozrite si, o aké medaily sa bude hrať na MS v Česku

Domáci však doplatili na nedisciplinovanosť a aj druhýkrát inkasovali v početnej nevýhode. V 44. minúte sa o to postaral Marcus Vela, keď bol rovnako ako pri prvom góle na trestnej lavici Róbert Džugan. Spišiaci si však pred zaplnených hľadiskom vytvorili silný tlak, ktorý zužitkovali a otočili duel vo svoj prospech.

Nellis najprv vyrovnal v power play na 2:2 presnou strelou do horného rohu bránky a 33 sekúnd pred sirénou vsietil víťazný gól Michael Vandas po dorážke. Nellis následne ešte štyri sekundy pred koncom skóroval do prázdnej bránky. Tretí zápas sa bude hrať v piatok 22. marca v Banskej Bystrici

Štvrťfinále play off Tipos extraligy – druhý zápas /na 4 víťazstvá/:
HK Spišská Nová Ves – HC '05 Banská Bystrica 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Góly: 30. Majdan (Bakoš, Kerbashian), 59. Nellis (Burgess, Archambault), 60. Vandas (Myklucha, Ališauskas), 60. Nellis (Burgess) – 10. Výhonský (Bačik, Nielsen), 44. Vela (Langkow, Turnbull). Rozhodovali: Štefik, Jobbágy – Pribula, Bogdaň, vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 2793 divákov.
Spišská Nová Ves: Melicherčík – Romaňák, Merežko, Ališauskas, Žiak, Valach, Groch – Burgess, Nellis, Archambault – Bakoš, Kerbashian, Drábek – Rapáč, Bortňák, Majdan – Vandas, Myklucha, Džugan
Banská Bystrica: Krošelj – Luža, Bačik, Nielsen, Hora, D. Stránský, Ďatelinka – Turnbull, Vela, Macek – Výhonský, Bíreš, Matoušek – Petriska, Langkow, Faith – Žabka, Pavúk, Štrauch
/stav série: 2:0/

Najlepšie zarábajúci Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Každý vystriedal niekoľko klubov a zarobil nie...
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice #play off extraligy #HC 05 Banská Bystrica #HK Spišská Nová Ves